// Revalidatie

Operatie beter niet gedaan of toch wel?

Hallo,

Zo'n 8 maanden geleden hebben ze bij mijn vriend een biologische hartklep geplaatst + een bypass.

2 weken geleden echter heeft men hem thuis dood aangetroffen op de zetel. Boodschappen waren half uitgepakt. Hij was 58. Ik ben er nog steeds niet goed van.

De revalidatie leek goed te gaan. Elke week 3 x fitnessen maar de laatste week was hij een ganse week niet geweest. Hij zei: "Ik weet niet wat het is maar ik heb er geen zin meer in..."  Hij zweette ook enorm. Zelfs als het buiten koud was stond het zweet op zijn voorhoofd.

Bij zijn laatste bezoek aan de hartspecialist zei die dat alles ok was....

Nu vraag ik mij af of die operatie nu wel of niet goed is geweest.  Misschien had hij zonder die operatie toch nog een paar maanden langer geleefd....


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • P T avatar
  Dr. in het Catharina ziekenhuis Eindhoven is een expert op het gebied van verwijderen pacemaker en/of draden.

  0
 • H V avatar
  Is er iemand bekent met het verwijderen van pace-maker en de draden en zo ja door welke arts.Ik heb gelezen van dokter Pichlmaier te Hannover maar dit was een forum van 2009.Hij vertelde dat het zeer specialistich ingreep is.

  0
 • R H avatar
  hoi je..Het is gewoon heel vervelend dat je nooit een antwoord krijgt.. Artsen zijn er doorgaans ook niet zo happig op om een fout toe te geven. En idd.. fouten worden er genoeg gemaakt. En ja.. niet alles is te zien op een echo of ECG. Bij mijn vader zagen ze na zijn hartinfarct ook geen vernauwingen op de echo's.. Maar kwamen pas aan het licht tijdens een katheterisatie. Zelfs op een scan is het niet altijd te zien. Je weet dus niet of er misschien niet een nieuwe vernauwing is opgetreden.. of dat ze van af het begin al een vernauwing over het hoofd hebben gezien. Je geeft aan dat hij zich de laatste weken niet goed voelde en veel transpireerde.. Dat had voor hemzelf een trigger moeten zijn om zelf naar de arts te gaan. Ik zeg altijd als je het niet vertrouwt.. doorvragen .. doorvragen doorvragen.. Want idd soms maken artsen wel eens een inschattingsfout. Ik heb nu ook op eigen verzoek een gekregen voor een second opinion.. en nu blijkt idd het ziekenhuis waar ik kwam niet alle onderzoeken heeft gedaan die ze eigenlijk wel hadden moeten doen.. Als leek is het goed jezelf te blijven informeren.. Mijn vader is doorgaans ook nog wel eigenwijs en loopt niet direct naar een arts als hij weer klachten heeft.. nu toevallig zei hij gister dat hij eerdaags toch wel weer een nieuw onderzoek wilt.. hij geeft aan dat hij toch best veel klachten heeft op het moment.. Denk dat hij er na de laatste keer toch wel wat geleerd heeft.. Hij werd snachts wakker en had gewoon een hartinfarct... hij gaat gewoon een glaasje melk drinken en dacht.. ah.. ik moet morgen toch naar de arts dus ik wacht wel ff ... Zon instelling is natuurlijk ook niet zo bevordelijk. Ik wens jou overigens veel sterkte met het verlies van je dierbare vriend.. het is altijd erg moeilijk wer iemand ons zo onverwachts verlaat.

  0
 • J v avatar
  ,Hartelijk dank voor je reactie op mijn bericht.Het doet heel erg goed om eens de mening van iemand anders te horen.Ik zal inderdaad nooit weten wat er juist is fout gegaan.Al had ik het graag wel geweten.Feit is dat dokters ook maar mensen zijn en dus vergissingen kunnen begaanof verkeerde inschattingen maken.Het is en blijft in elk geval een spijtige zaak.En ja, al die medicatie... Dat kan ook allerlei bijwerkingen geven.Hij moest ook veel medicatie slikken.Goed dat jij je vader gelukkig nog wel hebt.Verzorg hem goed als dat kan want eens weg is het wel voorgoed..Nogmaals hartelijk dank voor je bericht.

  0
 • R H avatar
  jeetje wat heftig!!! Ik snap het wel dat je er niet goed van bent.. Het vervelend is dat je er nooit achter komt wat het is geweest. Na een bypass krijgt ook vaak een hele haffel medicatie. Die soms ook wel hele negatieve uitwerkingen kunnen hebben. Mijn vader heeft daarna meermeels tijden lang in het ziekenhuis gelegen want hij verloor bloed ergens en ze konden het niet vinden. Het lag verder niet aan zn hart. De bypass etc was allemaal goed verlopen en zat gewoon goed. We zijn nu zes jaar verder en hij is er nog steeds mee aan het tobben.. zijn hb.. zijn ijzer.. en daarnaast ook hartritmestoornissen die hij heeft gekregen. Om een lang verhaal kort te maken.. je weet niet wat het is geweest. Je weet niet of ze iets over het hoofd hebben gezien bij zijn laatste controle.. je weet ook niet of ze voorafgaande aan de operatie iets over het hoofd hebben gezien.. of dat er iets anders aan de hand is geweest.. wat niet hartgerelateerd is.. en je weet ook niet of hij wellicht bijwerkingen heeft gehad van zijn medicatie. Al met al een lastig verhaal.Ik snap dat het moeilijk is.. maar het enige wat je kunt doen is proberen het toch los te laten denk ik. :( Anders blijf je maar denken en het antwoord krijg je nooit

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy