// Revalidatie

Last van hoge bloeddruk na Ablatie

Ben 2 weken geleden behandeld tegen boezemfribreere door middel van een PVI ablatie.

De behandeling ging redelijk soepel en ook de dagen erna ging het best goed buiten de migraine die ik bijna dagelijks had erna (eerst vlekken en daarna hoofdpijn).

Ongeveer een week erna kreeg ik steeds last van een hoge bloeddruk die in de avond bleef stijgen tot boven de 230/130. Zelfs de ambulance moeten bellen toen ik 250/145 had mijn hoofd leek wel uit elkaar te bonzen. Ook de hartslag in bed voelde ik heel nadrukkelijk niet onregelmatig of snel. Hartslag is stabiel rond de 55 .

Nu een dubbele dosis lisinopril 2x daags 20mg ondanks dat blijft die hoger. Was 2 dagen redelijk stabiel maar nu stijgt die weer tot ongeveer 159/104. Voor de ablatiehad ik ook lisinopril 20mg en was die gemiddeld 127/79 en nu erna blijf ik kwakkelen, Ook de druk in hoofd en de hoofdpijn is niet fijn voelde me voor de ablatie eigenlijk beter dan nu (kan ook zijn dat ik te snel verwacht dat het weer goed is). 

Wel vorig jaar na de eerste echte boezemfribreeraanval (onder hardlopen) 2 weken erna vermoedelijk Tia gehad was niet te zien op scan wel symptonen ook daarvoor in ziekenhuis gelegen. Dokters vermoede dat er wat restdelen waarschijnlijk zijn losgeschoten door bloedverdunners..Dat zelfde wazige gevoel heb ik nu na de ablatie ook soms alleen in veel mindere mate.

Ben een fitte man van 46 sport normaal veel dus de fysiek is goed normaal. Alleen nu merk ik dat ik fysiek maar ook mentaal mezelf minder vertrouw, of het wel goed komt terwijl ik behoorlijk stabiel ben normaal.

Maandag krijg ik 24u meting bloeddruk en dan waarschijnlijk naar internist volgens UMC kan de ablatie niet oorzaak zijn hoge bloeddruk. Ondanks dat na de ablatie de bloedrukklachten kwamen.

Ben wel benieuwd of mensen dit herkennen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy