// Revalidatie

IST

Ik ben nieuw op deze site, dus geen idee of ik dit bericht op de juiste plek plaats…
Vandaag heb ik te horen gekregen in het Erasmus MC dat ik Inappropriate Sinus Tachycardie heb. Volgens de arts assistent is dat geen ritmestoornis en geven ze liever geen medicatie i.v.m. de vele bijwerkingen. Omdat ik zeer regelmatig last heb van vervelende symptomen, zoals pijn op mijn borst, kortademigheid, vermoeidheid en laatst zelfs het gevoel flauw te vallen, moet ik binnenkort een fietsproef doen. Daarna gaan ze kijken of medicatie nodig is. Gelukkig heb ik niet altijd last, maar als mijn hartslag hoger wordt, dan “normaal” voor mij is, dan wel. En dat kan uren duren en is zeer vermoeiend. Nu lees ik op de site van de hartstichting dat het wel een hartritmestoornis is en dat er wel medicatie wordt voor geschreven.
Kan iemand mij uitleggen waarom ze tegen mij gezegd hebben dat ze liever geen medicatie geven en of het nu wel of geen hartritmestoornis is?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L D avatar
    Ik begrijp de verwarring en het is ook verwarrend. Er is sprake van hartritmestoornis als het normale ritme verstoord is. Bij inappropriate sinustachycardia is dat deels wel en deels niet het geval. Het ritme ontstaat op de normale plek, maar is te snel voor de omstandigheden. Een kwestie van definitie; waar het om gaat is dat u er last van heeft en dat dat verholpen moet worden.Ik begrijp dat in uw geval er nog geen zekerheid is over de diagnose. Voor een zekere diagnose is ook een fietsproef noodzakelijk. Het is dan ook wel logisch dat er nog geen medicijnen gegeven worden, want de medicijnen beïnvloeden de uitslag van de fietsproef en een zekere diagnose is wel nodig voordat iemand heel lang medicijnen gaat nemen.Omdat u klachten heeft, lijkt mij behandeling dus wel aangewezen.Sterkte!

    0
  • L B avatar
    Hoi ,Ik had ook IST en behandeld in het Erasmus mc. Ik wil best persoonlijke informatie geven, maar niet op de site. Heb je behoefte om te mailen?

    0

Je moet Inloggen om te reageren