// Revalidatie

Cholesterolverlagers

Waardoor hebben cholestorolverlagers bij sommige mensen zulke nare bijwerkingen? Bij mij was dat het geval bij drie verschillende producten. Zeer tot mijn spijt overigens.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


8 REACTIES

  • J O avatar
    Cholesterolverlagers zorgen, net als de meeste medicijnen, voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen, waaronder Q10, de vetoplosbare vitaminen, vitamine B12, omega 3 en ijzer. Het ene of het andere middel kan misschien nog uitmaken voor welke tekorten ontstaan. Op de kortere of langere termijn kan dit klachten geven. Wat aanvulling van stofjes kan schelen in je klachten.Wat doen aan oorzaken, zoals voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen kan schelen in allerlei gezondheidsproblemen. Voldoende oplosbare vezels, bijvoorbeeld en de juiste vetten.

    0
  • W F avatar
    voor mensen die last hebben van bijwerkingen kan rode rijst gist tabletten een uitkomst zijn. Had zelf vorig jaar cholesterol waardes die sky high waren, een paar maanden geleden was alles binnen de marge. Had ook last van alle bijwerkingen en de rode rijst gist heeft blijkbaar de waardes teruggebracht naar acceptabele waardes zonder de vervelende bijwerkingen

    0
  • M E avatar
    Ik realiseer me dat hier vele meningen over zijn en zeer verdeelde. Toch het volgende....Q10 100mgr kan veel verlichting geven van de klachten.Slik nu 300mgr Q10 erbij verdeeld over twee momenten en de pijn is dermate verminderd dat er goed mee te leven valt....

    0
  • M E avatar
    Ik realiseer me dat hier vele meningen over zijn en zeer verdeelde. Toch het volgende....Q10 100mgr kan veel verlichting geven van de klachten.Slik nu 300mgr Q10 erbij verdeeld over twee momenten en de pijn is dermate verminderd dat er goed mee te leven valt....

    0
  • M v avatar
    Mijn cardioloog had mij Simvastatine 40 mg voorgeschreven. Na korte tijd enorme spierpijn, m.n. tussen de schouderbladen en in onderrug. I.v.m. deze klachten 20 mg voorgeschreven. Deze dosering gaf geen verlichting, toen een maand moeten stoppen. In deze maand geen spierpijn gehad. Toen kreeg ik het advies 3x per week 20 mg per keer en ja hoor, de spierpijn kwam weer terug.Mijn cardioloog heeft mij toen Crestor voorgeschreven, iedere dag 5 mg. Dit middel slik ik nu 2 weken en tot nu toe geen klachten.

    0
  • J L avatar
    helaas ben ik de Franse taal niet machtig dus de bijlage is denk ik niet alleen voor mij maar voor het overgrote deel van de lezers nutteloos.Ik weet dat er allerlei studies zijn gedaan over het gebruik van cholesterol verlagers en ik ga eerst maar eens bij mijn eigen cardioloog te rade.

    0
  • C A avatar
    Grote Cholesterolverlagers zijn levensgevaarlijk, en slechte cholesterol bestaat helemaal niet, HDL Cholesterol = vervoerseiwitten.Cholesterol heeft helemaal niets met hart en vaatziekten te maken, lees bv het boek Cholesterol Mensonges et Propagande van de Franse Cardioloog Dr de Lorgeril

    0
  • F S avatar
    Statines zijn cholesterolverlagers die bij 1 tot 7% van de gebruikers klachten van de spieren veroorzaken. Patienten met nierfunctie stoornissen of een trage schildklierwerking hebben een verhoogde kans op deze klachten en ook het gebruik van fibraten en andere cholesterolverlager in combinatie met statine maakt de kans op deze klachten groter. De hoogte van de dosis is mede bepalend voor de kans op het ontstaan van spierpijn klachten. Welk mechaniscme ten grondslag ligt aan deze myopathie zoals de klachten worden genoemd is eigenlijk niet bekend. Er zijn verschillende theorieen die allemaal iets te maken hebben met activatieprocessen van eiwitten in de cellen die anders verlopen waardoor er meer celafbraak plaatsvindt dan normaal. Bij een deel van de patienten met spierpijnklachten is ook een verhoogde CK waarde in het bloed te meten. De CK waarde geeft informatie over de mate van spierafbraak.Vaak kan het helpen om een andere statine te gebruiken of de dosis iets aan te passen maar helaas zijn er ook mensen die geen enkele statine kunnen verdragen. Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar nieuwe cholesterolverlagers die zich specifiek richten op het "slechte" cholesterol. Deze middelen hebben een heel ander werkingsmechanischme en lijken minder bijwerkingen te geven maar zijn nu nog in een onderzoeksstadium.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy