// Revalidatie

cardioloog zei mitralisklep insuffic. bij 70% van de mensen?

Beste heer/mevrouw,Allereerst alvast bedankt voor uw tijd en moeite.Ik ben een 24 jarige geneeskunde student. Ik heb een zwaar belaste familie anamese. Wegens klachten heb ik vandaag een hart echo en rust ecg gehad. Beide waren goed. Ik kreeg wel te horen dat ik een geringe mitralisklep insufficiente heb maar dat dit bij 70% van de mensen voorkomt. Mijn klachten (pijn op de borst, kortademig, hartkloppingen in rust, duizeligheid en rugpijn) zouden dus niet verklaard kunnen worden. Ik heb toch een paar vragen. Allereerst weet ik dat een TI fysiologisch is, maar over een fysiologische MI kan ik niks vinden. Ik lees juist in tegenstelling dat het maar in 5% van de bevolkingspopulatie voorkomt. Als dat zo is, waarom ben ik dan naar huis gestuurd met het verhaal dat het in 70% van de gevallen voorkomt? Indien een MI wel zovaak voorkomt, waar kan ik hier meer informatie over krijgen? Ook werd mij gezegd dat ik alle sporten mag blijven doen. Maar ik heb bepaalde onderzoeken gevonden waarin staat dat krachttraining bijv. de kleppen op den duur nog meer kan doen verslappen (bijv/o.a: Exercise-induced mitral regurgitation is a predictor of morbid events in subjects with mitral valve prolapse, Marcus F. Stoddard)Ik hoop dat jullie mij wat informatie kunnen geven. Ik maak me toch een beetje zorgen vanwege mijn klachten en familie geschiedenis.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    aankomende collega, 'triviale' klepinsufficienties worden bij echocardiografisch onderzoek aan alle hartkleppen (m.u.v. de aortaklep) vaak gezien en duiden niet op ziekte. Je kunt als je je erin wilt verdiepen bijvoorbeeld eens een echocardiografieboek, zoals van Catharine Otto, aanschaffen of lenen. Omdat geen sprake is van ziekte, vormt deze bevinding geen reden om van bepaalde sporten af te zien, ook niet van krachtsport. Als een triviale mitralisklepinsufficientie de enige bevinding was zou ik me geen enkele zorg maken en gewoon alle sporten beoefenen die je leuk vindt. Succes met je studie!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy