// Revalidatie

3 ablaties verder, mijn verhaal.

Hoi. Ben 43 jaar jong, vrouw. Sinds 2005 hartproblemen (hartritmestoornissen). Aanvankelijk dachten artsen (ook mijn toenmalige cardioloog) dat ik hyperventileerde. Wat uiteindelijk, twaalf jaar later niet zo bleek te zijn. Intussentijd had ik eigenlijk een heel angstig leven omwille van de hartritmestoornissen... Ik voel ze namelijk fel. In 2014 heb ik een andere cardioloog geraadpleegd die me wel serieus nam, een nieuwe EFO uitvoerde en een ablatie voor AVNRT heeft uitgevoerd. Deze was succesvol. En sindsdien heb ik geen last meer gehad van AVNRT. Wel had ik nog andere actieve punten in mijn hart die in januari 2016 uitgeschakeld zijn (LVOT-ablatie). Na deze ablatie kwam er nog een ander actief punt op de proppen. Daarvoor heb ik op 20 oktober weer een abltie ondergaan. Helaas was dit punt in de RVOT niet bereikbaar. Mijn cardioloog heeft op zes andere plaatsen wel gebrand, in de LVOT. In de hoop dat deze punten het andere punt niet meer zouden activeren. Ik ben nu intussen vijf weken verder en de hartritmestoornis (PVC's in elkaar) zijn er nog steeds. Telkens als ik een inspanning doe begint mijn hart vrij chaotisch te kloppen. Er is een verschil met de vorige ablatie. Ik heb zittend nauwelijks nog overslagen maar wel als ik een inspanning doe of als ik in een bepaalde houding lig of zit (bigeminie en chaotische overslagen gedurende een seconde of tien). Maandag aanstaande heb ik een afspraak voor een holtermonitor van 24 uren, de week erna weer een afspraak bij de cardioloog voor een inspanningsproef. Misschien is er nog een punt actief dat kan uitgeschakeld worden ofwel is andere medicatie aangewezen. Ik hoop in ieder geval dat dit opgelost geraakt want wil weer meer kunnen bewegen om verder gewicht te verliezen. Soms voel ik me een beetje (understatement) down omdat dat punt niet bereikbaar is en ik, 12 jaren na datum, nog steeds hinder ondervind. Kan iemand zich herkennen in dit vehaal? Of mij wat moed kan inspreken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J O avatar
  Heftige dingen. Misschien goed om te weten dan medicijnen, inclusief ook eventuele hormonale anticonceptie, vaak zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam. Kan je allemaal vinden op internet. Eventueel pilgebruik bevordert daarnaast ook een toestand van oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog, ten opzichte van het progesteron.Bij zowel overgewicht als bij allerlei gezondheidsproblemen speelt insulineresistentie een grote rol. Belangrijk is dan zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te helpen verbeteren. Stoffen als exorfinen, histamine en tyramine in de voeding kunnen sterk ontregelend werken, net als smaakversterker en kunstmatige zoetstoffen.Gezondheid heb je, tot op zekere hoogte, zelf in de hand.

  0
 • F B avatar
  Hallo,ik heb ook 3 ablaties gehad, de laatste een mini maze in 2014,heb daarna2jaar geen problemen gehad ,geen medicijnen, en laatst was ik ter controle bij cardioloog,maakte een ecg endaar was een kamer activiteit geconstateerd,wat niet wenselijk was,gedurende een paar seconde, een fietstest gehad, en bleek,dat bij inspanning de breedte van de qrs top steeds breder(trager werd) werd wat zuurstof tekort opleverde, ik merk ook dat bij kracht zetten, met bv tillen fietsen ed tekort kom .weer een hartcathetrisatie gehad, alles was daar goed,ik herken jouw klachten wel, je moet toch behoorlijk inleveren,ik heb altijd veel gesport,en nu moet ik rustig aan doen,dat is best rottig, maar je moet maat denken je bent er nog. Ik heb ook vaak het gevoel waar je het allemaal voor doet,maar kliim ik toch weer op de hometrainer tacs, om toch in beweging te blijven,kop op!! Gr

  0
 • W P avatar
  Hoi ja heel herkenbaar je zou hier: http://hart.volgers.org/forum/onderwerp/2541/ ook even kunnen kijken is een beetje hetzelfde verhaal.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy