Vandaag het eerste recept van de gezusters Jansen. Eet smakelijk en succes!
Soep van gele paprika en gele tomaten
Een heel licht, puur soepje.
Let op: Tomaten verliezen in de koelkast veel van hun smaak!
Dit heeft u nodig:
- 2 gele paprika’s
- olijfolie
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g gele tomaten, in vieren
- ½ bouillontablet
# 100 g smeerbare verse geitenkaas
Bereiding:
Verhit de oven tot 220 °C.
Rooster de paprika’s met schil en al in de hete oven. Haal ze eruit als ze zwartgeblakerd zijn en leg ze in een stevige plastic zak.
Zodra ze afgekoeld zijn kun je de schil er gemakkelijk vanaf halen.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de uien, de knoflook en de tomaten aan; laat ze zachtjes sudderen.
Pureer alles met een staafmixer en zeef de soep.
Verdun hem zo nodig met wat water, en los het halve bouillontablet erin op.
Roer vlak voor het opdienen de geitenkaas erdoor, tenminste: als je dat lekker vindt. Zonder geitenkaas smaakt ie het meest puur.
PER PORTIE 235 MG Na i 154 Kcal i 7 G VET i 2 G EOV i 1 G MOV i 16 mG chol # 145 MG Na i 103 Kcal i 2 G VET i 1 G EOV i 0 G MOV i 3 mg chol (zonder geitenkaas)
Bent u enthousiast over de recepten van de zussen Jansen? U kunt ook hun boek met veel meer recepten bestellen. Bijvoorbeeld op dit adres
Je moet Inloggen om te reageren
REACTIES
Er zijn nog geen reacties