// Open forum

Hypotheekaanvragen met een WIA uitkering niet mogelijk

Hallo,

6 jaar geleden is bij mij Hypertrofische CardioMyopathie, kortweg HCM, vastgesteld. 2,5 Jaar later ben ik voorzien van een ICD om als back up te dienen voor als het echt mis zal gaan. Ondertussen ben ik voor bijna 60% afgekeurd en ontvang een WIA-WGA aanvullende uitkering.

Nu willen mijn vrouw en ik verhuizen en zijn bij onze hypotheekadviseur geweest. Deze vertelde ons dat een hypotheek voor mij niet mogelijk is vanwege de WIA-WAG uitkering en dat ik moest proberen om mijn WIA-WGA om te laten zetten naar de IVA uitkering.

Dus ik heb contact gehad met het UWV of dit mogelijk is en je raad het al, dit is niet mogelijk tenzij je je ziek meldt of minder uren gaat werken omdat je niet meer kunt. Om een lang verhaal kort te houden, geen van deze opties is, op dit moment, aan de orde.

Zijn er mensen die eenzelfde ervaring hebben en wel een hypotheek hebben kunnen bemachtigen? Graag zou ik dan vernemen hoe je dit hebt aangepakt.

met vriendelijke groet,

Rene Hoekstra


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy