// Open forum

Hartoverslagen en trage hartslag.

Mijn naam is Alexander (1985) en sinds mijn 32ste heb ik last van overslagen.

In het begin had ik ze hele dagen, varierend in heftigheid. Tegenwoordig komen ze om de 1 รก 2 maanden plotseling een dag tot een week opzetten. Vaak in clusters. Hele dagen. 

Ik maak mij hierdoor al jaren zorgen om de gezondheid van mijn hart. Ben toch bang dat ik op jonge leeftijd een stilstand of infarct zou kunnen krijgen.

Ik heb destijds een fietstest gedaan en een 24 uurs holter gehad. Uit de test bleek niets ernstigs en op het holter werden de overslagen gezien, maar als niet gevaarlijk beschouwd. Uiteraard blijf je je toch afvragen of het echt geen kwaad kan, ...

Mede doordat mijn hartslag in rust zeer laag is. Rond de 45 gemiddeld. Overdag hangt hij meer rond de 50 (bij lichte activiteit) en kan varieren tot 70. In mijn slaap zakt hij naar 37/38.

Ik vraag mij dus af of dit wel gezond is? Zoveel verschil en zo laag(!)

Ik ben 35, gemiddeld postuur, 1.74m en 71 kilo. Heb een druk leven met 2 jonge kinderen, een eigen bedrijf en soms stressvolle dagen. Ik sport niet, zit veel (voor de computer) en ben niet uitgesproken actief. Maar heb tussen mijn 21ste en 27ste wel veel gesport. Krachttraining en cardio. Heb ook regelmatig dat mijn hartslag van 50 nasr 83 schiet als ik plotseling opsta of een trap oploop. Ik voel mijn hart dan ook in mijn keel. Naar gevoel.

Ervaar af en toe ook wel eens lichte druk op de borst, maar die is nooit blijvend, eerder seconden dan minuten. Kan dus stressgerelateerd zijn. 

Verder goed om te weten, hartproblemen komen in de familie voor. Mede daardoor zijn er zorgen.Meerdere neven met ritmestoornissen of kleine ingrepen. Achternicht die overleed aan plotse hartdood. Oom met een hartoperatie ivm verstopte kransslagader en mijn opa en moeder hebben beide hartoverslagen.  Vaak onschuldige dingen, sommige ernstig.

Ondanks mijn zorgen over mijn hart voel ik mij nooit duizelig of misselijk, vermoeid, afijn, de bekende hartprobleem-symptonen.

Dus, de vraag is eigenlijk... is het verstandig om een scan te laten maken? Is dat nodig met deze info? Kan het zijn dat er misschien toch iets fout zit, er te snel door doktoren het 'kan geen kwaad' stempel is gegeven of maak ik mij gezien mijn situatie onterecht zorgen? 

TAGS: Hartoverslagen Bradycardie Trage hartslag Erfelijkheid

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy