// Medicijnen en hulpmiddelen

win een wielerpak

Hieronder een verhaaltje over mezelf.

Nadat ik in 2005 een hartinfarct kreeg op de racefiets is er veel veranderd in mijn leven. Er werd een stent geplaatst maar in 2006 kreeg mijn tweede hartinfarct. Mijn pompfunctie was nog maar 30 % en daarom is er in 2007 een ICD geplaatst. Ik ben altijd blijven sporten en zat vooral veel op de racefiets. In 2013 werd mijn ICD vervangen voor een nieuwe. In 2013 kreeg ik de volgende tegenslag. Bij mijn vrouw werd non- hodgkin geconstateerd en bij mezelf werd de diagnose parkinson vastgesteld. Het zat dus flink tegen. Ook verloor ik mijn baan na 38  jaar postnl en ook werd de functie op het notariskantoor waar mijn vrouw werkte opgedoekt. Dus samen thuis. Toch proberen we positief te blijven en ik probeer te blijven fietsen. Ik heb de wat snellere C-ploeg bij fietsclub Emmeloord ingeruild voor de wat rustiger fietsende damesploeg. Dit bevald me zeer goed en kan het wat rustiger aan doen. Ondertussen ben ik helemaal afgekeurd maar blijf in beweging. 

Ik kijk altijd op hartvolgers om mijn voordeel mee te doen en raad iedereen aan met hartproblemen te blijven bewegen. Het zou geweldig zijn om aankomend voorjaar te mogen fietsen in een wielerpak van hartvolgers. Als ik op tijd mijn medicatie voor mijn hart en de levodopa/carbidopa voor de parkinson in neem hoop ik nog veel fietskilometers te maken in het nieuwe wielerpak..

vriendelijke groeten,

Anton Nijensteen

Diemenlaan 13

8304 EG Emmeloord

tel. 06-20734271

 

Hieronder een verhaaltje die ik onlangs schreef naar fietsclub Emmeloord.

Ik ben Anton Nijensteen en fiets regelmatig. Ik ben in 1954 geboren aan de uiterduikenweg in Luttelgeest en opgegroeid in Bant. Voetbal was mijn grote passie en heb vele jaren gevoetbald in het eerste team van s.c. Bant. In 1978 ben ik getrouwd met Marjolein en verhuisd vanuit Bant naar Emmeloord. We hebben 2 kinderen.

Rond mijn 35 ste ben ik begonnen met hardlopen, Fish Patato run, halve marathons,  City Pier City, Dam tot Dam loop, en toen ik later ook de wintertriatlon ging doen werd mijn eerste racefiets aangeschaft. Dit was een oude . Ik kwam in contact met Koert van Elp, die zei waarom ga je niet met ons mee fietsen? Zo gezegd zo gedaan, en na 1 keer had ik de smaak te pakken. De werd ingeruild voor een Italiaanse “Pinarello”. Na vele jaren met veel plezier in de C-groep gefietst te hebben doe ik het om gezondheid redenen nu iets rustiger aan en fiets nu met de damesgroep. Dit is erg gezellig. Het jaarlijkse rondje Ijsselmeer, Salland, Drenthe en s-Heerenberg zijn altijd uitdagingen, perfect georganiseerd en vooral gezellig. In de wintermaanden ben ik wekelijks te vinden op de ijsbaan Thialf in Heerenveen.

Na 38 jaren werkzaam te zijn geweest bij Postnl doe ik nu vrijwilligerswerk op 3 basisscholen bij AVES. Naast het fietsen heb ik als hobby tuinieren en sinds kort is er ook weer een volkstuin waar ik mijn energie in kwijt kan.

Mijn hoogtepunt bij fietsclub Emmeloord was toch wel de fietsvakantie in 2011, toen we met 15 man naar Argeles-Gazost in de pyreneeen zijn geweest. Nadat we op dinsdagavond in Lourdes een rondleiding kregen van Ben Helmink, en  een kaarsje hadden opgestoken bij , klommen we de volgende dag naar de top van de “Col de Tourmalet” (2115 m). Het gerucht ging dat sommige fietsers Lourdes water in hun bidon hadden gedaan.

Ik hoop nog lang met veel plezier mee te fietsen met deze goed geoliede fietsclub.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy