// Medicijnen en hulpmiddelen

Wie heeft ervaring met coronaire spasmen?

Na een hartcatheterisatie in september jl. werd vernauwing van 1 kransslagader geconstateerd van 90%, de andere waren schoon en werd er een afspraak gemaakt voor dotteren en plaatsen van een stent. Er was toen al discussie tussen mijn eigen cardioloog en de interventiecardioloog over het wel of niet plaatsen van een stent, er waren toen al twijfels bij de interventiecardioloog. Dat werd mij door mijn eigen cardioloog ook verteld, maar hij was van mening dat er toch een stent geplaatst moest worden. Tijdens de 2e catheterisatie in oktober jl. constateerde de interventiecardioloog dat tijdens het inspuiten van een medicijn om het hart te foppen de doorgang voor 90% open was, dus stent plaatsen vond hij niet nodig. Er was nauwelijks verkalking te zien. Diagnose coronaire spasmen veroorzaakt omdat de bewuste kransslagader niet in een goede conditie is door veroudering en er een deukje zit, die spasmen oproept (?) en dan dichtgedrukt wordt. Met diverse bloeddrukverlagers, vaatverwijders en een cholesterolverlager werd ik naar huis gestuurd met een controle afspraak over een half jaar en als dan alles goed is hoef ik niet meer bij de cardioloog terug te komen en moet mijn huisarts mij controleren en medicijnen voorschrijven. Op mijn vraag of in de bewuste ader niet een stent geplaatst kan worden, zodat deze door de spasmen niet dichtgedrukt kan worden kreeg ik geen antwoord. De klachten zoals voor de catheterisaties zijn nog dezelfde namelijk regelmatig kortademig (het gevoel niet achter de adem te komen). Een second opinion vind ik nog een brug te ver. Graag zou ik willen weten of in andere ziekenhuizen wel een stent geplaatst wordt. De officiele diagnose kreeg ik van mijn huisarts te horen, t.w. Pilz Metal Angina Pectoris. Van heb ik inmiddels een zeer bevredigende reactie gekregen in de rubriek “Vraag het ons” , nu begrijp ik de oorzaak beter.Echter ik ken niemand die deze aandoening heeft, wel (helaas) vrienden met vernauwingen door verkalking en als gevolg daarvan open hart operaties. Graag zou ik ervaringen willen lezen van lotgenoten. Wat zijn jouw klachten en hoe ga je ermee om?Alvast bedankt!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • C H avatar
  Vervelend dat u zo lang moet wachten voor er iets gedaan wordt. Helaas is er binnen ziekenhuizen voor sommige behandelingen een langere wachttijd. Soms maakt het uit, als u belt hoe het er voor staat en of er al iets van een datum bekend is.

  0
 • H v avatar
  Ik heb in 2012 een nieuwe kunststof aorta hartklep gekregen, maar na een jaar ben ik van cardioloog verandert en in het Carolusziekenhuis terecht gekomen bij dokter Kuilenburg.Zij liet een echo maken en zag dat er een ernstige lekkage zit tussen de ader en nieuwe klep.Na artsenoverleg diagnose nieuwe openhartoperatie.Bij intake gesprek wil chirurg het toch nog een keer opnieuw met het artsenteam bespreken , uitslag geen operatie.Via lies katheterisatie en zetten er een propje in om de lekkage te dichten.Ik wacht inmiddels al ongeveer 6 weken op een oproep voor behandeling.Ik vindt het lang duren.Heeft iemand zoiets ook meegemaakt, zo ja wat is uw ervaring?

  0
 • M v avatar
  Met belangstelling heb ik je bericht gelezen en hoop dat het nog steeds goed met je gaat.Groet van

  0
 • S J avatar
  ik kreeg afgelopen julli een hartinfarct en ben met spoed gedotterd en heb 3 stents geplaatst gekregen. daarna voelde ik me 1 week beter en daarna kreeg ik dagelijks last van pijn op de borst en uitstraling naar beide armen en was benauwd als ik ook maar een trap omhoog moest.ik heb vorige week een hartcatheterisatie gehad en daaruit bleek dat ik vaatspasme had. via de pols lukte het niet om de ader aan te prikken....dit bleef ontzettend pijnlijk ondanks de verdoving. ik ben toen even weggeraakt met trekkingen aan de armen.oorzaak onbekendtoen ik bijkwam is alsnog via de lies een stent geplaatst .omdat er toch een vernauwing was gevonden. diezelfde nacht bleef ik toch druk op de borst houden en zeiden ze dat ze de monocedocard gingen verhogen want het lag aan de vaatspasmen. dus zogezegd zogedaan.nu zit ik op een dubbele dosis en ben een week thuis en heb tot nu toe geen pijn of druk meer gehad.

  0

Je moet Inloggen om te reageren