// Medicijnen en hulpmiddelen

Vet eten

WAT ZIJN NU GOEDE EN SLECHTE VETTEN? RAAK EEN BEETJE IN DE WAR. HOE KUN JE DAT ZIEN OP HET ETIKET? HEEFT IEMAND EEN TIP?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J O avatar
  Er zijn wel een aantal sites op het gebied van gezondheid die je zou kunnen raadplegen. Zoals van van der Velde, Optimale gezondheid.com, Groene vrouw enz.Ik zou allereerst zorgen voor natuurlijke, zo min mogelijk bewerkte producten. Van wat je zelf maakt weet je wat erin zit. Dus ook olijfolie, roomboter, kokosolie. Margarine zou ik vermijden. Beter ook zo min mogelijk verhit. Het ene vet kan trouwens beter tegen verhitten dan het andere.In het westen eten we vaak teveel omega 6 en te weinig omega 3, wat ontstekingsbevorderend werkt. Daarom beter geen zonnebloemolie enz. Uitzondering is gammalinoleenzuur, wat ook een omega 6 is. Dat zit onder andere in teunisbloemolie. Omega 3 zit onder andere in lijnzaadolie, algenolie, krillolie en visolie. Onder andere vitamine E is belangrijk tegen oxidatie van vetten in je lichaam.Het allerbeste is om voeding te eten in natuurlijke verhouding dus zo min mogelijk vetten toevoegen. Belangrijk is ook om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.

  0
 • W e avatar
  Hallo,Ik weet niet of je je druk moet maken over vetten maar meer over variatie van eten.Ik ben een verwend vlees eter en eet alles wat los of vast zit als het maar lekker is.ik eet chips en worst en kaas en biefstuk en oliebollen en patat en frikadellen en kroketten enz,Ik hou best wel van vet, maar ga niet steeds kijken welke vetten wat doen enz.ik bak met olijf, pinda, blueband, croma, enz. maar net waar het vlees het lekkerst in smaakt.Net vorige maand een ct scan van het hart gehad en mijn aders zijn uitzonderlijk schoon voor iemand van mijn leeftijd (50).Dus ja, hoe belangrijk is dan te weten wat slechte en goede vetten zijn?

  0
 • C M avatar
  Grofweg en voor mij makkelijker te onthouden: Goede vetten zijn plantaardig (zonnebloem- vooral olijfolie, maar ook plantaardige margarine/halvarine), slechte vetten zijn van dierlijke oorsprong (ook roomboter, behalve visolie, maar visolie vind ik niet etisch).

  0

Je moet Inloggen om te reageren