Er zijn wel een aantal sites op het gebied van gezondheid die je zou kunnen raadplegen. Zoals van van der Velde, Optimale gezondheid.com, Groene vrouw enz.Ik zou allereerst zorgen voor natuurlijke, zo min mogelijk bewerkte producten. Van wat je zelf maakt weet je wat erin zit. Dus ook olijfolie, roomboter, kokosolie. Margarine zou ik vermijden. Beter ook zo min mogelijk verhit. Het ene vet kan trouwens beter tegen verhitten dan het andere.In het westen eten we vaak teveel omega 6 en te weinig omega 3, wat ontstekingsbevorderend werkt. Daarom beter geen zonnebloemolie enz. Uitzondering is gammalinoleenzuur, wat ook een omega 6 is. Dat zit onder andere in teunisbloemolie. Omega 3 zit onder andere in lijnzaadolie, algenolie, krillolie en visolie. Onder andere vitamine E is belangrijk tegen oxidatie van vetten in je lichaam.Het allerbeste is om voeding te eten in natuurlijke verhouding dus zo min mogelijk vetten toevoegen. Belangrijk is ook om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment.
0
W e
Hallo,Ik weet niet of je je druk moet maken over vetten maar meer over variatie van eten.Ik ben een verwend vlees eter en eet alles wat los of vast zit als het maar lekker is.ik eet chips en worst en kaas en biefstuk en oliebollen en patat en frikadellen en kroketten enz,Ik hou best wel van vet, maar ga niet steeds kijken welke vetten wat doen enz.ik bak met olijf, pinda, blueband, croma, enz. maar net waar het vlees het lekkerst in smaakt.Net vorige maand een ct scan van het hart gehad en mijn aders zijn uitzonderlijk schoon voor iemand van mijn leeftijd (50).Dus ja, hoe belangrijk is dan te weten wat slechte en goede vetten zijn?
0
C M
Grofweg en voor mij makkelijker te onthouden: Goede vetten zijn plantaardig (zonnebloem- vooral olijfolie, maar ook plantaardige margarine/halvarine), slechte vetten zijn van dierlijke oorsprong (ook roomboter, behalve visolie, maar visolie vind ik niet etisch).
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
J O
W e
C M