// Medicijnen en hulpmiddelen

Te hoge hartslag

Hallo,Ik kamp al 5 jaar lang met dagelijks een te hoge harslag/overslagen/druk op borst. Dit is van 1 op andere dag gekomen! Enorm veel onderzoeken gehad maar duidelijkheid krijg ik niet. Er is wel destijds een IST vastgesteld met de mededeling dat ze niet weten hoe het komt en ook niet hoe ik ervan af kom. Het beinvloed heel mijn leven, niet meer kunnen werken, huishouding bijna niet kunnen doen, dagelijks enorm moe. Standaard elke middag moet ik gaan liggen omdat ik anders gewoon niet meer kan. Raar gevoel in hoofd krijg ik dan, zere spieren, en enrome druk op borst. Heeft er iemand nog eens advies wat aan een IST kan doen? Heb al veel betablockers en verampamil geslikt. Alvast heel hartelijk dank voor uw reactie!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F S avatar
    IST of te wel inappropriate sinus tachycardie betekent dat uw hartritme op de normale manier ontstaat, vanuit de sinusknoop, maar wel te snel gaat. Omdat er zo weinig abnormaal is (“de normale klok loopt als het ware te snel”) is het ook meestal heel lastig met medicijnen te behandelen. Beta-blokkers of ivabradine kun je altijd proberen, maar werken lang niet altijd. Soms wordt als de klachten zeer heftig zijn, de sinusknoop geableerd. Dat lukt soms goed, maar soms wordt er te veel behandeld en is er een pacemaker nodig omdat het hart dan weer te langzaam gaat. Belangrijk is dat eerst vastgesteld wordt of de snelle hartslag niet het gevolg is van iets anders, zoals bloedarmoede, of een te snelle schildklierfunctie.Op deze website hebben al veel mensen gesproken over IST; kijk eens rond wat andere mensen hierover hebben geschreven.

    0
  • N G avatar
    Kan iemand hier aub op reageren mocht iemand dit herkennen?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy