// Medicijnen en hulpmiddelen

is het vrouwenhart sterker

ik lees en hoor vaak dat het vrouwenhart sterker is als de mannenhart hoe bedoelen ze bedoelen ze dat het vrouwenhart steviger is in structuur en gewoon sterker wat zou kunnen omdat vrouwen kinderen maken waar voor een sterker hart nodig is of bedoelen ze dat mannen eerder hartfalen krijgen dan mannen


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    Wat een leuke vraag! maar nee het vrouwenhart is niet "sterker" dan het mnhart. Anatomisch gezien hebben we hetzelfde hart. Ook de risico’s voor hart- en vaatproblemen zoals hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, roken, een tekort aan beweging, en te hoog cholesterol zijn voor man en vrouw gelijk. De gevolgen van sommige risicofactoren wegen echter veel zwaarder bij vrouwen dan bij mn. Roken bijvoorbeeld is de belangrijkste risicofactor bij vrouwen voor het krijgen van een hartinfarct voor het 50e levensjaar. Daarnaast is er een verschil in uiting van klachten. Terwijl mn naar de huisarts gaan omdat ze een krampende of drukkende pijn op de borst hebben, komen vrouwen met klachten als vermoeidheid, kortademigheid, rugpijn.Verder is ook uit onderzoek naar voren gekomen dat het proces van aderverkalking vaak anders verloopt. Bij vrouwen is er vaak een diffuus verspreide versmalling, tegenover een plaatselijke ernstige vernauwing bij mn. Dit heeft ook weer consequenties voor de behandeling. .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy