// Medicijnen en hulpmiddelen

Inappropriate Sinus Tachycardie en siliconen

Hallo allemaal,

Ik wil graag weten of hier meer vrouwen zijn die een borstvergroting hebben gehad en de zeldzame ritmestoornis Inappropriate Sinus Tachycardie (IST) hebben, omdat ik graag wil weten of hier verband mee is.
Zelf ben ik een vrouw van 21 jaar en heb sinds 1,5 jaar hartklachten. Twee jaar geleden heb ik de stap ondernomen om een borstvergroting te ondergaan, omdat ik niets van mezelf had en daar heel erg onzeker over was. Vrijwel een paar maanden na de borstvergroting begonnen de vage klachten. Ik had een snel hartslag, ook in rust (gemiddeld 98 bpm gebleken uit holteronderzoek), elke dag hartkloppingen rond de 140 bpm in rust of momenten zoals na het eten, 's nachts een paar keer wakker geworden met heftige hartkloppingen rond de 160 bpm zonder aanleiding, als ik uit een stoel opstond of uit bed stapte schoot mijn hartslag zomaar omhoog naar 150 bpm, extrasystoles (hartoverslagen) waarvan ik echt extreem angstig werd omdat ze zo heftig waren, soms sloeg mijn hart helemaal uit mijn ritme voor een paar seconde lang. Stress of andere oorzaken zoals te snelle schildklier waren niet de aanleiding, hier heb ik ook verschillende testen voor gehad, maar niets bleek de aanleiding voor mijn te snelle hartslag te zijn. Ik werd er compleet radeloos van waarom mijn hart zo raar deed. Zeker op een leeftijd van 19-21 jaar leek mij dit niet normaal.

Vorige maand zijn we begonnen met onderzoeken bij de cardioloog. Ik heb een ECG, 24-uurs holteronderzoek en hartecho gehad, en daarnaast nog onderzoeken bij de internist of het niet aan secundaire organen lag (dit was allemaal goed). Uit de cardiologische onderzoeken is gebleken dat ik Inappropriate Sinus Tachycardie (IST) heb. Dit is een zeldzame hartritmestoornis die het meest voorkomt bij jonge vrouwen, waarvan de oorzaak nog niet bekend is. 

Nu vroeg ik me af of hier vrouwen zijn met IST die ook een borstvergroting hebben gehad. Omdat de cardiologen nog niet duidelijk weten waar IST wordt veroorzaakt, ben ik zelf ergens heel bang dat het aan mijn siliconen ligt. De klachten zijn bij mij ook vrijwel na de implantaten begonnen. Op internet lees je verschillende klachten van siliconen bij vrouwen, maar dit zijn meer klachten zoals gewrichtspijn, vermoeidheid en dergelijke. Een enkeling spreekt over hartklachten. Daarom ben ik heel benieuwd of er een verband is te leggen met siliconen en IST. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


9 REACTIES

 • H V avatar
  Heey ik ben ook 21 jaar en ik heb 3 jaar geleden een borstvergroting ondergaan bij Gabriels.Heb nu ook sinds dien heftige klachten.En echt bizar dit maar t lijkt wel of ik mijn eigen verhaal nu aan het herlezen ben.Ik heb dezelfse klachten als jij en twijvel ook of dit michien iets te maken heb met mijn borstvergroting..Er lopen bij mij nog onderzoeken en ook bij mij is t niet duidelijk waar deze heftige klachten vandaan komen..Ook bij mij is er een ritme stoornis ondekt..Maar op een echo niets te zien ook ..Heb ook een hele snelle hartslag vaak en aanvallen ..hartkloppingen ..pijn op.de borst en overslag ..ben heel vaak naar het ziekenhuis gebracht ook en lag ik aan de hartbewaking ...met overeind komen indd een hartslag van 140...Waarop de arts zegt dat ze dit alleen bij oudere mensen zien.Heb wel eens een hele dag aan de hartbewaking gelegen met een hartslag van 130-140 in rust en dat schoot toen uit t niets naar 170 bpm.... sinds dien slik in medicijnen en het ergste is nog dat het nogsteets niet duidelijk is wat ik heb...ook heb ik veel andere pijnklachten erbij gekregen zoals : Extreme Vermoeidheid en zwakte. Pijn tussen de schouderbladen. Duizeligheid.Stekende pijn in de borst met een drukkend beklemend gevoel !! Onrustig en angstig gevoel.Uitstraalende Doof en pijnlijk beklemend gevoel in linkerarm en been , nek en rug. Extreme hartklopingen. Extreme misselijkheid.Te snelle hartslag in rust. en spontaan koud zweet.Kortademigheid.Zwakke spieren en spierpijn. RegelmstigMoeilijk in slaap komen. Slapeloosheid.Verminderde eetlust.Bovenbuik pijn.Kan niet meer op linker of rechter zij slapen.Armen vallen steets in slaap.Brandende rode tintelende voeten.Ik herken jouw klachten en verhaal heel erg en ik zou het heel fijn vinden als je contact met mij opneem..Ben ook heel erg bang en getraumatiseerd door het steets afgevoerd worden naar het zieken huis ..ook bang om snel dood te gaan.Meisje van 21.

  1
 • F P avatar
  Hoi , ik heb ook IST maar nooit een borst vergroting gehad. Wel een ablatie van de hartkamers, daarna ontstond Ist wat gaan ze bij jou er aan doen . Vreselijk is het zo te leven. Wat kan jij nog wel en wat niet! Groetjes

  0
 • J I avatar
  wat ik heel jammer vind is dat, mijn reveal niet het signaal door gaf. Dus ik voor niks gelegen heb. En ook laat een echo geen goed beeld door. De siliconen zitten dan in de weg.

  0
 • - - avatar
  ! Ook ik ben bekend met IST, maar niet in combinatie met een borstvergroting. Ik ben zelf ook een 21-jarige vrouw. Bij mij begonnen mijn eerste symptomen 3 jaar geleden na een bloeddonatie bij de bloedbank. Vanaf dat moment was mijn hartslag totaal ontspoort. Ik belandde op de EHH met een hartslag van 150 in rust. Vanaf die dag is het nooit meer over gegaan en had ik altijd een hartslag van boven de 100 slagen per minuut liggend, zitten rond de 120, staan rond de 140 en lopen/minimale inspanning tot aan de 200. Ik heb ook verschillende onderzoeken gehad en uiteindelijk 3 ablaties gehad en ongeveer twee maanden geleden heb ik een pacemaker gekregen als gevolg van de ablaties. Op het moment gaat het nog niet echt goed, nog steeds ritmestoornissen en inmiddels weer aan de medicatie. Ik denk dat er geen exacte oorzaak voor IST te noemen is, maar dat je dit altijd op een of andere manier bij je hebt gedragen en ineens tot uiting komt, misschien wel door een trigger zoals bij jou de operatie en bij mij de bloeddonatie. Er is heel weinig over IST bekend, wat het natuurlijk nog frustrerender maakt. In mijn geval heb ik het altijd heel invaliderend gevonden, ondanks dat het een 'onschuldig' hartprobleem zou zijn. Mocht je vragen hebben of gewoon willen praten dan mag je me hierover noten :)

  0
 • A M avatar
  IST is een heel naar en ongrijpbaar stelsel van klachten, samenhangend met abnormaal gedrag van het, versnelde, normale ritme. De samenhang met borst implantaten ben ik in de praktijk nooit tegengekomen en is mij uit de literatuur ook niet bekend.Het lijkt mij waarschijnlijk dat het toevallig is dat de klachten na de implantaten zijn begonnen. Het blijft wel onbevredigend dat de oorzaak dan onduidelijk blijft.Belangrijk is dat er geen risico's verbonden zijn aan IST.

  0
 • J I avatar
  Hoi ja ik denk zeker dat hormoontjes mee spelen. ik ben met 36 ook mijn eierstokkies kwijt geraakt. Dus al vroeg in de overgang. Het hele kippenhokkie is er uit overigens. Ik ben nu 50 en ik zweet me soms nog rot. Dus het is nog niet over :-) . Ik heb een hele goed plastische chirurg. Die zegt siliconen zitten ook in andere chirurgisch materiaal. Wat ook in het lichaam zit. De nieuwe siliconen zijn zo veilig. En het lichaam kapselt het ook nog eens in. Dus ik geloof er echt niet in. Ik ben HSP. En ik voel elk kje van kleding in mijn nek. Ik ruik alles sterker ik voel alles sterker sfeer ergens. Bijvoorbeeld als er ruzie is. Voel ik dat. Ik kan niet tegen kei harde geluiden enz. Google eens op HSP. Dus de overslagen voel ik heftiger dan wie ook. En ik moet zeggen met de verapamil, is de harde bons er wat af. Ik ga rondjes lopen afleiding zoeken. En zorg dat ik niet op mijn zij lig. En het klopt hoor als ik een stevige schrans partij heb gehad gaat het mis. Ook de koolhydraten doen het bij mij. Ik eet geen brood en pastas vermijd dat soort dingen. Sterkte meid .... het is onschuldig en je went er ook aan de ene keer kan je er trouwens beter tegen dan de andere.. en soms is het zomaar een poos weg...

  0
 • r v avatar
  Hoi , wat herkenbaar om te lezen! Ik heb ook last na het eten van extrasystoles en hartkloppingen, zeker als ik veel koolhydraten heb gegeten of smaakversterkers. Deze vermijd ik ook! Wel fijn om te lezen dat meer mensen met dit zelfde probleem zijn! Ik heb een keer zelf een test gedaan door alleen maar groente, fruit en licht verteerbaar avondeten te eten en dan heb ik er geen last van. Maar zodra ik wat zwaardere maaltijd eet, of bijv. een vette maaltijd zoals pizza, dan gaat het meteen mis. Wat betreft jouw verhaal lijkt mij wel dat door hormonen je nog gevoeliger kan worden voor deze kwesties. Ik hoop ook echt dat het niet aan de siliconen kan liggen, alleen het nadeel van IST is dat de oorzaak niet bekend is.. Dus ik sluit het nog niet uit. In ieder geval veel sterkte!

  0
 • J I avatar
  Hoi ,Ik heb ook silliconen sinds m dit jaar. Na een dubbelzijdige borstamputatie. Maar ik had al ritme stoornissen AVNRT. En extrasystolen. Ik vind het lastig en soms eng. Al paar keer op de SEH gelegen. Het is en blijft onschuldig. Ik mijd smaakversterkers, en aspartaam. Koffie cola. Probeer koolhydraat arm te eten. En kleine porties. Bij mij ontstaat het vaak na het eten. Dus hoe minder ik eet bedoel kleine porties hoe beter het is. Bij mij kan het soms zomaar mis zijn, geen aanleiding ook geen snelle schildklier ed. Ik probeer afleiding te zoeken. Het is compleet onschuldig , en als je er dood aan zou gaan was ik dat al geweest ik heb het nl al heel heel lang... als kind al. Na de overgang werd het heftiger, dus mijns inziens ook hormoon gevoelig. Wie weet? de pil??hormoon schommelingen? Sterkte .. maar ik twijfel geen seconde aan mijn siliconen.Dat dat de oorzaak zou zijn. Siliconen zit in zoveel...

  0
 • H O avatar
  , ik ben bekend met IST maar niet met siliconen/borstvergroting. De oorzaak van IST is zoals je al zegt nog steeds onduidelijk, de enen denken aan een 'foutje' van de sinusknoop (te hoog intrinsiek sinusritme) zoals bij mij tijdens een EFO uit kwam en de anderen zeggen de oorzaak ligt bij het autonoom zenuwstelsel (welke o.a. ook je hartritme regelt. Helaas is er eigenlijk weinig om je autonoom zenuwstelsel te behandelen. Ik ben nu uiteindelijk, na veel trial and error, ablatie en pacemaker, bij een revalidatiearts terecht gekomen en deze zei tegen mij, dat mijn autonoom zenuwstelsel helemaal ontregeld is (kon hij uit mijn klachten en kleine tests opmaken!) en gaan we nu aan werken om daar meer balans in te vinden. Jouw lichaam kan goed door de borstvergroting in onbalans zijn gekomen waardoor je autonoom zenuwstelsel nu zo heftig blijft reageren. Er is toch vaak een trigger waarna IST zich openb ook al heb je misschien al langer een te snelle hartslag gehad (druppeltje, die de emmer doet overlopen). Sterkte ermee!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy