// Medicijnen en hulpmiddelen

Hoe ga je solliciteren

Hallo,

Een paar jaar geleden heb ik op jonge leeftijd (36) een hartaandoening gekregen. Mijn conditie is ondertussen weer behoorlijk op peil ondertussen en bij mijn huidige werkgever werk ik 80%. Ondanks de goede begeleiding van die werkgever wil ik toch op zoek naar een andere baan. De vraag is nu: wat zeg je bij de sollicitatie. Je hoeft niks te zeggen officieel, maar het kan toch wel goed zijn dit toch wel te doen. Zijn er mensen met ervaring op dit vlak?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • R G avatar
  Ik had net een contractverlenging van een half jaar, vrij snel daarna werd er boezemfibrileren vastgesteld. Medicatie voorgeschreven gekregen en ik kwam op de wachtlijst voor een ablatie. Mijn baas kreeg dit te horen via mijn voorwerkster, ik moest op gesprek komen (4 dagen na de afscheidsdienst van mijn moeder). Mijn verhaal gedaan....gewoon eerlijk geweest! Ik gaf aan dat ik na de ablatie 5 dagen rustig aan moest doen, vanwege de aderen in de liezen.Aan alle kanten werd me hulp aangeboden; aangepaste werktijden, stress vermijden enz.! Ik heb aangegeven dat ik gewoon wilde blijven functioneren en daar waren ze blij mee. Een maand later kreeg ik een mail dat ik geen volgende contractverlenging kreeg, terwijl mijn voorwerkster en de afdeling me graag wilden houden!! Met een gebroken pols, een gebroken pink gewerkt, een jaar lang (ondanks hartpatiënt) niet 1 keer ziekgemeld.....ik trek mijn conclusie! Het heeft me geestelijk een flinke knal gegeven, maar heb nu gelukkig een heerlijke baan terug! Ik zou niets zeggen!!

  0
 • D C avatar
  Ik zeg niet doen. Ik kom hier in Purmerend niet meer aan de bak in de groenvoorziening omdat iemand de bedoelingen met mij had. Zelfs kom ik niet meer aan de bak bij uitzendbureau'sDus ja weet wat je doet en dit is mijn tip vertel het niet.

  0
 • F P avatar
  Vanaf mijn geboorte ben ik hartpatiënt. Mijn eerste open hartoperatie kreeg ik in 1972, toen ik 19 jaar was. Daarna heb ik een jaar of 6 voor de klas gestaan (basisonderwijs). Daarna heb ik 4 verschillende werkgevers gehad. Maar bij geen van de werkgevers heb ik tijdens de sollicitatie verteld dat ik hartpatiënt ben.Bij 2 werkgevers heb ik een open hartoperatie gehad, maar beide werkgevers hebben mij nooit gevraagd waarom ik dit niet verteld heb tijdens de sollicitatie. De kans is overigens heel groot dat dit helemaal niet ter sprake komt. En als je het uit jezelf gaat vertellen zal die werkgever denken dat er echt iets flink mis is en je afwijzen op basis van "niet voldoen aan het gezochte profiel". En wat voor voordeel zou het hebben als je het wel verteld?Dat jouw huidige baas en zo goed mee omgaat is echt een uitzondering kan ik je vertellen.Dus mijn advies; niets vertellen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy