// Medicijnen en hulpmiddelen

Hartrevalidatie.

Patiënten die een infarct door gemaakt hebben doorlopen in de regel een revalidatie traject, Wij zijn benieuwd naar mensen die dit hebben gehad. Zijn er punten die u juist heel goed vond, of zijn er punten die zijn gemist en u graag had gezien. Deel het met ons!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


13 REACTIES

 • L H avatar
  Na mijn ziekenhuis bezoeken heb ik ook een hartrevalidatie mogen ondergaan. Isala ziekenhuizen bood het aan. Helemaal geweldig en je pakt alles an om weer helemaal richting de "oude" te komen.Mijn ervaring is zodanig dat de revalidatie training een algemene training is en niet ingericht is voor jonge mensen. Meer voor 65+ en niet voor 40+. Deze ervaring deel ik met de anderen van mijn leeftijd welke in mijn groep zaten. Het prettige hier aan is de begrip en je klankbord naar je lotgenoten.

  0
 • R Y avatar
  Nadat ik in augustus 2015 4 omleidingen heb gekregen en daarna na 6 weken ben door gestuurd voor hart revalidatie waar ik in eerste instantie geen trek in had maar op aanraden van mij vrouw toch heen ben gegaan kan ik niet anders zeggen DOEN wat een geweldige leerzame tijd heb ik daar meegemaakt perfecte begeleiding ik mis het nu nog steeds.Hartrevalidatie Friesland een dikke pluim.

  0
 • D C avatar
  Ik heb ook de revalidatie gevolgd en ook het zelfmanagement in het Waterlandziekenhuis. Sinds kort is dat traject helaas afgelopen en moet ik nu verder gaan zoeken. Ik doe nu sinds vorige week zwemoefeningen. En nu moet ik nog naar een sportschool opzoek, maar wel eentje voor hartpatiënten.

  0
 • L 6 avatar
  de angst voor herhaling zal voor velen herkenbaar zijn. Daarom is het mentale stuk zo belangrijk in het revalidatietraject. Juist het delen van je angsten/ervaring met lotgenoten kan je verder helpen te accepteren wat je is overkomen. Toen ik de revalidatie heb gedaan begonnen we in de groep o.b.v. een gedragstherapeute met een voorstelronde. Er kwamen inderdaad heftige verhalen, menig traantje vloeide. Maar ook dit hoort bij het verwerkingsproces. We hebben ook gelachen, hoor. Tijdens de sessies leerden we wat onze valkuilen zijn, kregen we handvatten hoe we dingen beter aan konden pakken. We leerden van elkaar. Ik hoop dat de psycholoog je verder helpt waardoor jij je leven weer op kunt pakken. Heel veel succes!

  0
 • A D avatar
  Hoi allemaal ..ik heb ook revalidatieprogramma gevolgd van 6 weken.Was voornamelijk fysio om mijn conditie te verbeteren . IK miste wel dat mentale stukje en daar ben ik nog steeds mee aan het kampen. Ik ga binnenkort weer naar een psycholoog ..hopelijk helpt dat wel.. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik geen verhalen wou aanhoren van andere hartpatienten omdat ik het allemaal veel te eng vond en dat vind ik nog steeds. Ik was met volle kracht aan het ontkennen dat ik hartpatiënt ben. Angst voor een volgende hartinfarct is erg groot .Ik denk dat iets meer mentale steun niet verkeerd zou zijn ..

  0
 • M V avatar
  Goed om te horen. Succes!

  0
 • J L avatar
  Vandaag de intake gehad voor revalidatie. Dit was een prettig en duidelijk gesprek met een zeer aardige gespecialiseerde verpleegkundige. Zij heeft mijn bloeddruk gemeten en buikomvang. Ik had een hele vragenlijst van te voren gekregen en ook ingevuld. Dit heeft zij in de computer ingevoerd en het programma heeft daar vervolgens een berekening van gemaakt vanVerschillende onderdelen. Psyche, fitheid en nog wat dingen. Aan de hand daarvan is besproken wat voor mij nuttig is. Tevens kan ik er voor kiezen om een module te doen als ik hulp nodig heb bij afvallen, roken of met psychische problemen. Volgende week heb ik de fietsproef en een afspraak bij de fysiotherapeut. Daar ga ik bespreken wat voor mij het is. Ook zijn er nog 3 bijeenkomsten met o.a. een cardioloog en dieetiste. Daar kom ik later op terug anders word dit wel een heel lang epistel. Vooralsnog een positieve ervaring! Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.Wordt uiteraard vervolg!

  0
 • L 6 avatar
  ,ik heb inderdaad de revalidatie vanuit en in het ziekenhuis gevolgd. Zoals ik al eerder heb aangegeven heb ik het mentale stukje zonder mijn man gedaan. Doordat mijn partner een zwaar behandeltraject achter de rug had vanwege kanker, kon ik me heel goed inleven in de partners van de andere hartpatiënten. Ik weet hoe het is om min of meer aan de zijlijn te staan. Je voelt toch een bepaalde machteloosheid. Wat dat betreft kon ik ook met hen veel dingen delen. Wat ik graag nog wil meegeven, hartrevalidatie is géén competitie. Het doel is om fysiek weer wat sterker te worden maar ik denk dat het allerbelangrijkste is om het vertrouwen in je lichaam weer terug te krijgen. Tenslotte is iedere patiënt uniek, hij/zij zal het op zijn eigen tempo moeten doen.

  0
 • M V avatar
  bedankt voor uw verhaal. Heeft u de revalidatie vanuit een ziekenhuis gevolgd of op andere plaatsen? , succes volgende week en graag lees ik uw ervaringen.

  0
 • L 6 avatar
  door omstandigheden ben ik ook zonder mijn partner naar de revalidatie geweest. Er zal zeker rekening gehouden worden met je beperkingen. Heel veel succes!

  0
 • J L avatar
  Dank voor de reactie ,ik lees dat de meeste met partner kwamen. Ik zal dit merendeels alleen doen want er moet gewerkt worden door manlief maar ik ben een grote meid!Fijn om te lezen dat je er veel aan hebt gehad, ik hoop dat dit bij mij ook het geval is. Ik zal echter niet alles mee kunnen doen omdat ik een kanaalstenose in mijn rug heb waar ik nog aan geopereerd moet worden en ben dus best beperkt in mijn bewegingen i.v.m. De pijn in mijn rug. Er zitten zenuwen bekneld.Groet en alle goeds gewenst!

  0
 • L 6 avatar
  Na de her-implantatie van mijn ICD, werd mij de mogelijkheid van hartrevalidatie aangeboden. Dit was niet gebruikelijk omdat er bij mij geen sprake was van een infarct, omleidingen of stents. bood het me aan omdat ik een zware periode had gehad met mijn ernstig zieke man en ik behalve mijn hartspierziekte ook met andere gezondheidsproblemen kamp. Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. De hartrevalidatie werd volgens de PEP-module gegeven. PEP staat voor Psycho Educatieve Preventie. Er werd rekening gehouden met mijn leeftijd (ik was de 1 na jongste) en ik kwam in een zeer prettige groep terecht. Ik voelde me in eerste instantie een vreemde eend in de bijt, ik was de enige met een ICD die preventief geïmplanteerd is vanwege gevaarlijke ritmestoornissen. De andere deelnemers hadden allen een ingrijpende ervaring gehad. Toch voelde het voor mij als een warme deken. Je deelt bepaalde gevoelens met elkaar, je leert van elkaar. Dit mentale gedeelte werd gedurende 6 bijeenkomsten door een gedragstherapeute begeleid. De deelnemers waren er veelal met partner. Het fysieke gedeelte was ook weer in groepsverband. Hoewel ik al jaren sportte heb ik ook dit als zeer prettig ervaren. Ik heb hier vooral mee geleerd waar mijn fysieke grenzen liggen. heel veel succes gewenst!

  0
 • J L avatar
  Ik heb volgende week de intake hiervoor en zal met alle plezier mij ervaringen delen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy