// Medicijnen en hulpmiddelen

Hartklachten en Humira

Na diagnose Bechterev (reuma/spondilitis=ernstige rugpijn) is mij in 2006 het medicijn Humira voorgeschreven. Kort daarna (mei 2007) heb ik ernstige hartritmestoornissen ontwikkeld. Met als resultaat inmiddels een 3-draads ICD (2014).In allerlei publicaties lees ik dat Humira niet voorgeschreven mag worden aan hartpatienten. Iemand daar ervaring mee?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Humira is een merknaam voor de stof adalimubab. Het blokkeert bij sommige ontstekingsziekten (van darmen en gewrichten) het effect van een stof die betrokken is bij het ontstaan van ontstekingen, het zgn TNF-alpha. Er zijn talrijke bijwerkingen beschreven. Ontstaan of verergering van hartfalen is zeldzaam (0,1-1% van de patienten die ermee worden behandeld). Kennelijk is u dit overkomen, wat natuurlijk heel erg is, maar nooit te voorzien.Indien u meer wilt weten over dit middel kunt u dit het aan uw reumatoloog voorleggen. In het algemeen geldt bij behandeling van ziektes met ernstige verschijnselen, dat een groter risico op bijwerkingen wordt geaccepteerd als deze middelen ook een grote kans op succes hebben en/of wer alternatieven ontbreken. Natuurlijk zal uw behandelaar in staat en bereid zijn om de afwegingen samen met u op een rijtje te zetten

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy