// Medicijnen en hulpmiddelen

Ervaring met MRI onderzoek en pacemaker

Hallo allemaal,

Binnenkort moet ik een MRI onderzoek van het hoofd ondergaan i.v.m. een aanstaande operatie. Ik heb een MRI bestendige pacemaker.

Met de specialisten kan ik alles prima doorspreken, ik ben meer op zoek naar ervaringen van mensen die een pacemaker hebben en een MRI scan hebben laten maken.

Ik merk dat ik er best angstig voor ben, ik weet ook niet goed wat ik kan verwachten.

Wat zijn de ervaringen van anderen? Waren jullie ook angstig? Wordt er goed gemonitord? Hoe voelde jullie je? Is alles goed gegaan?

Voor en achteraf breng je een bezoek aan de technicus, heb ik begrepen. De pacemaker (in mijn geval), wordt dan in een MRI modus gezet, merk je daar iets van? Wordt het ritme dan anders (mijn pacemaker werkt voor 94 %)? En is er bij iemand iets bijzonders gezien na afloop?

Kortom veel vragen die bij me opkomen en ik wel kan navragen, maar nogmaals de specialisten hebben geen pacemaker ;-)

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H O avatar
  klopt, het is standaard om nog op de verpleegafdeling te blijven, tenminste zo heb ik het begrepen. Want dan kan gekeken worden of de pacemaker nog steeds zijn werk doet en de draden ook op hun plek zijn blijven zitten. Wel een kanttekening, bij mij zit de pacemaker in de buik, maar ook bij mensen waar die in de borst zit kan een MRI van het hoofd gemaakt worden.Groetjes

  0
 • L B avatar
  Bedankt voor je reactie, stelt me weer wat gerust haha. Ik krijg ook een MRI van mijn hoofd.Fijn te lezen dat het goed gaat (ik weet dat wel, ze weten wat ze doen, maar het is toch je hart he), en er behalve hartkloppingen geen ook geen rare dingen te zien waren.Is het standaard dat je nog even moet blijven of was dat in jouw geval noodzakelijk?Groetjes,

  0
 • H O avatar
  Ik heb vorig jaar een MRI van mijn hoofd gehad met een pacemaker en draden die officieel niet MRI geschikt zijn. Zelf ben ik ook 100% afhankelijk van de pacemaker (pacing 99%). Tijdens de MRI is een cardioloog aanwezig. Jezelf wordt gemonitored met telemetrie (plakkertjes op de borst) en voor je de MRI in gaat wordt de pacemaker in de MRI modus gezet en bij mij werd toen ook de impedantie van de draad verhoogd zodat het ritme op de monitor goed te zien bleef tijdens de MRI (zo was het mij verteld). Dit voelde ik wel goed als hartkloppingen en was alleen irritant. Na de MRI wordt de pacemaker terug in de oude modus gezet en wordt je (met bed) naar de verpleegafdeling gebracht waar je nog ongeveer een uur moet blijven om te controleren of de pacemaker nog steeds goed functioneert. Zodra de pacemakertechnicus is geweest en alles normaal is, gaat de telemetrie er af en mag je naar huis. Toen ik de MRI kreeg duurde alles nog iets langer omdat er toen pas de protocollen gemaakt werden voor MRI met niet MRI geschikte pacemaker (daarvoor was het niet mogelijk met een dergelijke pacemaker de MRI in te gaan), maar het is allemaal goed gegaan. Angstig was ik niet, maar misschien ook daarom niet omdat ik paar dagen later toch een pacemakerupgrade zou krijgen. Het voelde allemaal OK, geen rare ritmes of problemen, alleen die hartkloppingen tijdens de MRI waren minder aangenaam. Veel sterkte en succes met de MRI en je aanstaande operatie!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy