// Medicijnen en hulpmiddelen

Boezemfibrilleren

Beste mensen, achteraf gezien heb ik sinds m'n 30e - ben nu 58 -incidenteel last van boezemfibrilleren. Is nooit onderkend. Stress zou de boosdoener zijn en 20 jaar later de overgang. Er zijn meerdere hartfilmpjes gemaakt maar op het moment van opname van net filmpje had ik geen last, dus de uitslag was goed. Een half jaar geleden had ik bijna dagelijks last van de hartritmestoornissen en heb ik een week met een holter gelopen. Diagnose door de cardioloog: boezemfibrilleren. Zodra de uitslag bekend was moest ik 2 x daags 80 mg Sotalol innemen en indien nodig 3 x daags (is bijna altijd nodig). Ook antistollingsmedicijnen voorgeschreven gekregen en dus inmiddels klant aan huis bij de trombosedienst. Ablatie werd me sterk afgeraden door de cardioloog (heel lang op een smal plankje liggen, weinig kans op resultaat,etc…).Op dit -uitstekende - forum lees ik zowel zeer positieve reacties over ablatie danwel reacties van mensen met een langere gediagnostiseerde geschiedenis die een veel lagere dosering Sotalol innemen. Ik heb al jaren sterk het idee dat klachten verergerd worden door bepaalde voedingsstoffen. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? En is de dosering Sotalol niet te hoog? Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor uw reacties.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U stelt een interessante en terechte vraag. Om ook een antwoord van andere patiƫnten te krijgen adviseer ik u om de vraag ook op het forum te stellen.Te veel koffie, alcohol en smaakzouten (fehcin) zijn voedingsmiddelen die zeker boezemfibrilleren kunnen uitlokken. Ook ik ben benieuwd naar de ervaring van anderen!Nog even een opmerking over de ablatie en de reactie van uw cardioloog, die ik teleurstellend vind. Het is een internationaal geaccepteerde richtlijn om een ablatie voor boezemfibrilleren uit te voeren als 1 medicament niet werkt. U zou daar dus al voor in aanmerking komen, omdat de sotalol niet goed werkt. De argumenten van uw cardioloog zijn ook niet sterk. In uw geval zal deze behandeling maximaal 2 uur duren, en u slaapt grotendeels. De kans dat het na de eerste behandeling over is is 70%, en bijna 90% na de tweede procedure. Zeker als u het al zo lang heeft, moet ook eerst worden gekeken of er niet een hele simpele ritmestoornis een rol speelt, die dan "ontaardt" in boezemfibrilleren. Dit kan tijdens dezelfde ingreep gebeuren en is belangrijk omdat we dan alleen die eenvoudige ritmestoornis hoeven te behandelen, waarbij vrijwel een 100% kans op succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy