// Medicijnen en hulpmiddelen

Beweging

Nu inmiddels 2 jaar geleden werd ik getroffen door mijn eerste infarct en ben daarvoor behandeld middels het plaatsen van 3 stents. Onlangs in juli 2014 heb ik voor mijn vakantie een controleconsult gehad en een fietstest en wat blijkt. MIJN SPORTEN HEEFT ECHT ZIJN VRUCHTEN AFGEWORPEN.Ik ben, en was al, een recreatieve mountainbiker en daarbij nog af en toe wat roeien op de roeimachine en het behaalde vermogen was wederom toegenomen. Toppie toch?Moraal van mijn verhaal: ben vooral niet te bang om het sporten en bewegen op te pakken. Luister naar je lichaam en je gaat met sprongen vooruit. Dat de bètablokkers wat afdoen aan je conditie is dan maar zo, dan trap je maar wat harder op je fiets. Laat je door die dingen niet klein krijgen.Doe er je voordeel mee en blijf vooral bewegen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


8 REACTIES

 • M V avatar
  Wat een enorm positieve reacties en goed van een ieder dat jullie het sporten opgepakt hebben. Ik lees veel dat iedereen zijn doelen na streeft op het voor hem of haar haalbare niveau.Dat niveau vinden kost wel de nodige tijd en frustraties denk ik zo door de teksten heen te lezen.Bedankt voor jullie reacties en hopelijk worden alle gestelde doelen gehaald! Top.

  0
 • G Q avatar
  Bewegen is noodzaak. Ook voor mensen die niet meer zo goed bewegen.Vandaar dat De Hart&Vaatgroep (patiëntenvereniging vallende onder de Hartstichting) de Beweegzoeker heeft.Hier kan zoeken naar ruim 250 sportclubs in Nederland waar hartpatiënten onder toezicht kunnen sporten.Het adres is: www.beweegzoeker.nl

  0
 • P J avatar
  Ik heb in 2011 een hartinfarct gehad daarna een openhart operatie ik hrb altijd veel aan sport gedaan vooral wielrennen al vanaf mijn 14 e ben nu 51 Na mijn infarct ook het fietsen weer opgepakt Limburgsmooiste 115 km gefietst dat is allemaal net hoog gegrepen ben ik dan achter gekomen ik kreeg de rekening een dag er na . Mijn cardioloog heeft de betablokkers eraf gehaald zodat ik wat beter vooruit kom maar houd mij wel aan de max hartslag van 137 zegt luister naar je lichaam maar daar heb je even voor nodig om dit gecontroleerd te kunnen doen veel testjes op jezelf en hoe voel je erna .Ik ben nu zo ver na 3 jaar dat ik weet wat ik kan en moet niet mijn neus meer volgen wat ik nog wil want dat is voor mij net niet meer haalbaar mijn conclusie is dan ook Sporten 3 maal in de week gedoseerd Gezond niet te veel eten zo min mogelijk zout voldoende rust inbouwen Dan moet het nog lang vol te houden zijn cholesterol blijft zo prima op pijl Gr .

  0
 • N V avatar
  1 jaar geleden, febr. 2014, kreeg ik een hartinfarct tijdens ons verblijf in ZA. Telaat is dit onderkend door de arts aldaar, eerst na 48 uur. Daarna ben ik geopereerd in Kaapstad ZA. Hartspier was dan ook voor 20% afgestorven daardoor pompfunctie verminderd. Week na opname ziekenhuis geopereerd, 3 bypasses en plaatsing stent, daarna na n week op zaal geplaatst en kreeg toen een terugval, hart aan de run. Meerdere malen gereanimeerd omdat hart aan de run bleef gaan. Laatste week op IC plaatsing ICD. 4 1/2 week na opname ontslag uit ziekenhuis en daarna geen problemen meer ondervonden van dat het hart aan de run ging. Gelijk gestart met revalidatie. Goed geluisterd naar mijn lichaam en van lieverlee opgebouwd naar elke ochtend een stevige wandeling van 5 km. Daarna 3 km op de fiets boodschappen doen. Op eigen verzoek ook nog 16 keer cardio/fysio ( fietsen/lopen) gedaan. In augustus rustig gestart met tennis en na n kleine 3 maanden weer volledig tennissen 3x per week. Ondervind weinig hinder van alles. Uiteraard merk ik wel een mindere pompfunctie. In uari is dit onderzocht en de pompfunctie bij ontslag uit ziekenhuis was 20% ( normaal 65%) en nu alweer 42%. Omdat wij nu weer in Kaapstad zijn heb ik de Cardioloog in het ziekenhuis weer bezocht en hij vond dit een opmerkelijke prestatie. Je ziet doorzetten en luisteren naar je lichaam is het allerbelangrijkste.

  0
 • M O avatar
  Da's zeker toppie, proficiat!Voor de mensen die toch bang zijn om te gaan bewegen, hopen wij op de Universiteit Utrecht een handig hulpmiddel te gaan maken: de Cardio-TG.Meer daarover vindt u op mijn open bericht http://hart.volgers.org/forum/onderwerp/594/?page=1#post-1241

  0
 • C S avatar
  klopt helemaal!De betablokkers remmen wel je inspanningsvermogen maar het sporten. werpt zeker zn vruchten af.De laatste echo van mijn hart liet een veel beter beeld zien!Ik heb diastlolisch hartfalen door hoge bloeddruk.t hart is veel minder stug ontspant veel beter.Zeker bewegen je voelt je er zeker beter door

  0
 • H S avatar
  Ik sta hier volledig achter. Ook ik heb een infarct gehad en door het oog van de naald gekropen. 9 maanden terug18-11-2013, ben ik in het ziekenhuis onderuit gegaan. Ik ben ondermeer een uur gereanimeerd met 5 keer een stroom stoot omdat mijn hart niet in het juiste ritme terug kwam, uiteindelijk wel. Ik ben 3 dagen in coma gehouden op de IC. Uiteindelijk ben ik na 16 dagen hartafdeling en drie stents rijker ontslagen en mocht ik naar huis. Van de cardiologie had ik te horen gekregen dat een van mijn engeltjes mijn sportgeschiedenis is. Ik heb kennelijk een sterk gezond deel wat me overeind heeft gehouden. Ik was altijd een loper na mijn actieve voetbal, tennis, squash en een beetje karate periode. Ik heb begeleiding gezocht om het sporten weer op te pakken en te trainen voor de Dam tot Dam op 21 september 2014. Ik wilde hem voor de 10 de keer doen. Nu samen met mijn zoons. Mijn motivatie om dit te doen is om een zeer hectische periode af te sluiten en iedereen te laten zien die zo ontzettend geschrokken zijn van mijn verhaal, waaronder mijn vrouw en mijn zoons ( 23 en 19) dat ik in staat ben een gewoon " gezond" leven te lijden na mijn infarct en dat niemand zich zorgen om mij hoeft te maken. Mijn specialisten gaven groen licht als je maar naar je lichaam luistert en reëel bezig blijft. Ik ga de Dam tot dam niet winnen maar ik ga wel een overwinning behalen. Ik moet zeggen dat mijn eerste strijd was om geen angst te hebben. Gelukkig kon ik dit vrij vlot achter me laten. Een voordeel was dat ook mijn thuisfront hierdoor bepaalde angsten kon beheersen. De trainingen hebben mij sterker gemaakt hoewel ik realiseer nooit meer op niveau te komen als hiervoor. Ik vind dat dan ook van ondergeschikt belang. Ik ben zeer bewust bezig met sport en mijn voeding. Deze combinatie werkt voor mij en ik kan hem aanbevelen. Ik hoop dat, net als de mountainbiker story, mijn verhaal kracht geeft aan een ieder die het nodig heeft. Het kan echt als je maar niet overdrijft..

  0
 • F S avatar
  Goed om te horen, hoop dat het andere ook stimuleert om te gaan of blijven bewegen want zoals je terecht opmerkt dat werpt zijn vruchten.

  0

Je moet Inloggen om te reageren