// Medicijnen en hulpmiddelen

Ablatie en kans op success

Hallo in juni 2015 is bij mij Boezemfibrilleren geconstateerd (Boezemflutter). Al jaren was ik met sport bezig (hardlopen en squashen) en ik merkte dat dit steeds moeizamer ging dus geleidelijk ging mijn conditie steeds verder achteruit maar ik heb nooit last gehad van hartkloppingen of van ritmestoornissen (überhaupt gevoeld) dus dat het werd ontdekt door de cardioloog was wel effe schrikken. Ik ben toen direct begonnen met het slikken Pradaxa bloedverdunners en Metoprolol 50mg als voorbereiding op een cardioversie. Deze Cardioversie in juli 2015 was niet succesvol want het ritme was zeer snel weer verkeerd en toen moest ik Sotalol 80mg 3x per dag gaan slikken en 1 maand later een tweede poging voor cardioversie ingepland maar toen ze tijdens de voorbereiding op de cardioversie mijn hartritme controleerde bleek deze goed te zijn. Dus geen cardioversie maar medicatie slikken.

Ik heb dus 6 maanden Sotalol 80 mg 3x per dag geslikt maar ik heb nu niet het idee dat ik me zo goed voel en weer alles kan zoals vroeger. Dus ik na 6 maanden weer naar de Cardioloog en het hartfilmpje was weer goed maar zo voel ik me helemaal niet dus heb ik een holter-kastje voor 24 uur op gekregen en toen bleek dus dat het ritme niet continue goed was, zelfs s’nachts in rust had ik stoornissen. Dus het feit dat ik een goed hart-ritme had bij elke bezoek aan de Cardioloog was gewoon toeval dat er op dat moment net een goed hartritme te zien was.

Nu adviseerde de Cardioloog mij om de Sotalol te verhogen naar 2x 160 mg per dag (maximale dosis) en nu ga ik een afspraak krijgen met een andere cardioloog gespecialiseerd in Elektrofysiologie. Aangezien de Cardioversie en de Sotalol dus niet de oplossing zijn gaan we kijken of een Ablatie een mogelijkheid zou kunnen zijn. Volgens mijn huidige cardioloog heeft een Ablatie in mijn geval (soort flutter die ik dus blijkbaar heb) een grote kans van slagen.  Ben benieuwd naar de eerste afspraak met de specialist op het gebied van Ablatie.

Klinkt dit verhaal bekend? Wie heeft soortgelijke ervaringen en ervaring met een Ablatie?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • I M avatar
    Hallo, ik ben i. Heb vorig jaar in dicember een ablatie had.Het was de twee keer dat ze moesten ableten de eerste keer 3 jaar geleden hebben ze het niet kunnen uitlokken. Nu deze keer was het wel een succes. Na mijn ablatie voelde ik mij heel goed hier en daar wat een extra systole maar meer niet. Vandaag was het anders ik heb plots een hevige extra systemen had en nadien terug een snelle pols. Het was anders niet het zelfde als de aanvallen voordien ik voelde het zo niet kloppen aan mijn nek. Mijn vraag naar jullie is. Is de kans groot dat de hartritmestoornissen (avrt) terug is?

    0
  • M T avatar
    , ik heb ervaring met ablatie, nog maar net geopereerd. ik heb 20 jaar Voorkamerfibrillatie gehad, en vele pillen geslikt, die telkens interactie gaven onderling, ook Sotalol komt me bekend voor ! dit produkt gaf me al ritmestoornissen na inname..ik heb dus onlangs een PVI laten doen, bij mijn cardioloog in België. hij schreef in zijn verslag dat het goed verlopen is en ook blijvend, hopelijk hoef ik het geen 2e keer te laten doen, want ik heb schrik voor anethesie...maar al bij al verliep het goed.ik neem nu de bètablokker Nobiten 5 mg, Xarelto ( bloedverdunner 20 mg) en Pantomed 20 mg, in, na dei ngreep is dat noodzakelijk, om te vermijden dat er toch nog bloedklontertjes zouden losvliegen...sommige mensen hebben genoeg aan één ablatie, maar ik hoorde al dat er zijn, die al aan hun 5de ablatie zitten, dat zie ik niet zitten. In de infobrochure gekregen van het ziekenhuis, staat dat eventueel een tweede ablatie noodzakelijk kan zijn, maar is afhankelijk van individu...als jou hart boven de 50% werkt, doen cardiologen een ablatie, eens eronder, niet meer ! er gaan verschillende onderzoeken aan vooraf...dat zou je bij de cardioloog moeten navragen. Ik hoop alvast dat bij u die i greep even succesvol is, als bij mij ! succes ermee

    0
  • J H avatar
    Hallo, ik ben volgens de cardiologen ook zo'n optimale patiënt. Ben ongeveer 40 jaar en heb een aantal aanvallen van lone boezemfibrilleren gehad. Mijn eerste aanval had ik op mijn dertigste. In totaal ongeveer 8 aanvallen gehad. Ze traden altijd op 's-avonds, na een glaasje wijn en een avondje duursport. Met een cardioversie werd het sinusritme de ochtend daarop eenvoudig weer hersteld. Op een gegeven moment overgeschakeld op medicijnen (flecainide en verapamil). Hoogstwaarschijnlijk hielp dit wel een aantal jaren maar op een gegeven moment braken de aanvallen hier weer door heen.Toen samen met mijn cardioloog besloten bij de Isala klinieken een pvi ablatie te gaan doen. In september 2015 deze ablatie gehad. Medisch gezien een indrukwekkende ingreep. Als patiënt vond ik de ingreep heel erg meevallen en zou het zo weer doen. Door de Isala medewerkers ben ik prima begeleid en geholpen. Volgens de behandelend cardioloog veel activiteit in 2 van de 4 longvenen en succesvolle isolatie uitgevoerd. Tot drie weken geleden nog medicijnen geslikt. Na de ablatie ervaar ik wel meer extrasystolen, maar aanvallen van boezemfibrilleren heb ik niet meer gehad. De overslagen vind ik wel hinderlijk maar het begint te wennen. Vermoedelijk had ik ze voor de ablatie ook maar viel het mij minder op omdat ik minder aan mijn hartritme dacht. Van het stoppen met medicijnen merk ik tot op heden weinig. Zo heb ik niet het idee dat ik meer overslagen heb, dit was wel een beetje de verwachting.Over twee weken nog 24 uur met een holter lopen om te kijken of er nog ritmestoornissen zijn. Ik verwacht dat die extrasystolen hier dan wel op te zien zijn en benieuwd waar de oorsprong van deze overslagen ligt en/of hier een relatie is met AF.Ik hoop dat het boezemfibrilleren na de ablatie voor goed wegblijft en dat ik hier van genezen ben. Hoop verder dat de extrasystolen afnemen en/of ik minder hinder hiervan ervaar. Nu verder met mijn leven en mijn duursport weer oppakken. Al zal ik de lengte van de hoge intensiteit wel verminderen en nog dynamischer trainingen gaan doen dan voorheen.

    0
  • L D avatar
    Uw verhaal zou je klassiek kunnen noemen, en ik beoordeel van kans op succes van de ablatie in uw geval als optimaal. U maakt melding van zowel boezemfibrilleren, als boezemflutter, maar dat is zeker niet het zelfde. Ablatie voor boezemfibrilleren kent een succeskans na 1 ingreep van ongeveer 80%; ablatie van flutter na 1 ingreep van meer dan 95%.Met de moderne technieken is de kans op complicaties uitermate klein. In ieder geval is ablatie voor beide ritmestoornis de geaccpeteerde behandeling, en dus ook de eerste keuze in de internationale richtlijnen.Ook ik ben beniewud naar de reacties van andere patienten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy