// Leven met hart en vaataandoeningen

UWV en Hartproblemen

Hallo Mede forumleden,

Ik zou graag in contact willen komen met mesen die net als ik de molen van het UWV zijn terecht gekomen. Heb hartritmestorinis en hartfalen, maar kan en mag (moet ) van het UWV 40 uur werken. ben voor 65% afgekeurd. Wordt wel met beprekinge(en) rekenig gehouden maar wanneer moet ik herstellen ?

Groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


20 REACTIES

 • P M avatar
  Mede Forumleden,Ja, is al weer enige tijd geleden een berichtje van mij. Ik ben die roepende in de woestijn omdat het niet werkt zoals het zou moeten zijn. Vorig jaar is het mij gelukt dat ik een baantje heb geaccepteerd van 16 uur. Vanaf oktober 2018 begonnen en kon mijn restverdiencapaciteit maximaal benutten. ik heb een restverdiencapaciteit van zeg maar €950,00 per maand bruto. daarvan wordt ik € 1.070,00 gekort op mijn huidige WGA uitkering omdat hun daar vakantiegeld op loslaten. Vanaf dat moment dat ik zelf dus geld (loon) ontvang wordt mijn vaste uitkering een voorschot. Na 3 maanden wordt dat berekend omdat dan het UWV van de belastingdienst ziet wat ik allemaal heb ontvangen en dan trekken ze alles weer recht. Heb ik teveel gehad (loon) moet in terugbetalen anderzijds ontvang ik terug.Werken loont, maar maakt het zeker niet makkelijker. Je moet donders goed in de gaten houden omdat vanaf oktober 2018 geen maanden meer hetzelfde was m.b.t. heffingen en inhoudingen. Omgerekend en zoals het er nu uitziet houd ik van die €950,00 inkomsten er ca. € 230,00 aan over. Daar sta je dan voor te werken. Echter omdat mijn werkgever alleen reiskosten betaald bij en vanaf 15 km ontvang ik dus niets en kost het mij geld benzine. mijn laatste berekking houd ik € 146,00 netto over.En daar houdt een UWV geen enkele rekening mee.Mijn nieuwe werkgever ontvangt voor mij via UWV een loonkostenvoordeel van tenminste drie jaar van ca €3,00 per uur omdat ik een werknemer ben met een arbeidsbeperking. Daarnaast kan hij gebruik maken van de zogenaamde no-risk polis van het UWV. Als ik dan ziek wordt wat inmiddels al een keer gebeurd is begin uari 2,5 week hartklachten. krijgt hij volledig ziektekosten terug van het UWV.Echter en nu komt het !!! wordt ik op mijn loonstrook geconfronteerd met een inhouding ziektekosten omdat werkgever niet 100% doorbetaald bij ziekte maar 70% en dat gelijk al in het eerste jaar van de 104 weken ziektewet. Bij navraag kan dat inderdaad. geen CAO. Dit terwijl hij via de no-risk polis wel voor 100% terug krijgt.Dus wie wordt nu genaaid. Als ik genaaid wordt wil ik ook gekust worden. Iedereen mag dit wetenUWV hierover geïnformeerd en hun reactie was maakt u zich maar geen zorgen wat u tekort komt vullen wij weer aan. Geloof ik nog?!Tot zover weer even een update. En.... oh ja wacht nog steeds op de rechtbank vanaf september 2016 omdat ik vindt dat ik een IVA uitkering zou moeten hebben. Dan heb ik eindelijk rust na meer dan 40 jaar arbeid.

  0
 • R F avatar
  Ik heb dit probleem ook mee gemaakt. Nadat ik in 2000 enkele infarcten heb gehad en een bypassoperatie met 6 omleidingen kreeg ik in 2002 een hartstilstand. Ik heb na mijn operatie wel 1 1/2 jaar gewerkt. Sinds mijn hartstilstand heb ik problemen met mijn concentratie en ben snel moe. Toen ik op controle kwam bij de arts van het UWV heb ik nauwelijks een lichamelijk onderzoek gehad. De arts zei dat ik mij aanstelde en weer volop kon gaan werken. Ik heb daarop een advocaat in de hand genomen en heb een kort geding aangespn tegen het UWV. Na onderzoek door een onafhankelijk cardioloog ben ik voor 80 tot 100% arbeidsongeschikt verklaard. Ik heb echter wel de advocaatkosten zelf moeten betalen. Ik ben overigens wel bij mijn eigen werkgever blijven werken voor 16 uur per week, verdeelt over 5 werkdagen. Dit is voor mij goed te doen. Ik val nu in de arbeidsongeschiktheidsklasse 65-75%. Echter als het weer mis gaat wordt ik automatisch weer ingedeeld in 80-100% . Er is dus wel iets aan te doen, alleen kost het veel geld, tijd en energie.Ik hoop dat je hier iets aan hebt, sterkte en succes in de toekomst. .

  0
 • B P avatar
  Als hart en vaatpatiënt voel ik met je mee. Instanties / werkgevers / noem ze maar op, die zelf deze aandoening niet hebben ervaren/doormaken, kunnen niet inschatten en jou verplichten dat jij weer kunt werken! Onmenselijk!!In de huidige medische zorg wordt *eigen regie en verantwoordelijkheid* gepromoot. Jij bent de enige die weet wat je voelt, doormaakt en vooral, nodig hebt om op een verantwoorde wijze te kunnen genezen. Jij bent nu belangrijk! Jij eerst en dan de werkgever/opdrachtgever. Wer jij je leven niet in eigen hand neemt gebeurt er verder niets. Vaak niet uit onwil (regeltjes, protocollen, enz) maar uit onwetendheid. Succes in het proces om voor jezelf te kiezen!

  0
 • H O avatar
  Jouw verhaal is erg herkenbaar. 3 Jaar geleden zwaar in de molen terecht gekomen. Van nog net kunnen werken binnen een dag een hoogbejaarde na mijn eerste ablatie voor een zeldzaam hartritmeprobleem. De laatste 3 jaar nog meerdere operaties en behandelingen ondergaan voor mijn hart en voor schildklierkanker. Vorig jaar in de tijdelijke WIA terecht gekomen omdat ik opnieuw een operatie moest ondergaan. Dit jaar opnieuw herkeuring gehad en werd ik voor 64% afgekeurd want ik kon zeker wel 8 uur per dag/40 uur per week werken (met een waslijst aan beperkingen). En dit ofwel ik aangaf nog steeds nauwelijks iets te kunnen op een dag en volop in behandeling zit en waarschijnlijk opnieuw een operatie zou moeten ondergaan. Had hij aangegeven dat ik 7 uur per dag kon werken dan was ik meer dan 65% afgekeurd geweest ... je begrijpt dus hoe hun redeneren. Ik heb nu bij het UWV bezwaar ingediend.

  0
 • m t avatar
  , net als jij hartfalen (lichte vorm) en hartritmestoornis, heb ook hartinfarcten gehad, 2 x knieprothese waardoor arthrofibrose,verstijving, en artrose in mijn vingers. Ben na de jnfarcten, 5 jr geleden altijd erg moe gebleven,(was nog wat bij, cardiogene shock en week coma) na 2 jr ziektewet , 2 jr wia en vorig jaar gekeurd voor wia/iva. De arts zag nog genoeg mogelijkheden om 30 uur per week te werken. Als ik iets doe ben ik na 10 min. Al versleten. Had er een slecht gevoel bij.Maar er waren voor mij maar 2 banen dus afgekeurd ! Had anders toch wel bezwaar gemaakt. Advies om toch iemand mee te nemen. Kreeg wel van meerdere te horen dat je met een burn-out oid sneller afgekeurd word dan met hartklachten. Het blijft moeilijk, idd wer revalideren en herstel,en ? Ik moet nog dagelijks oefenen en vaak naar fysio, alles duurt lang door de vermoeidheid, moet beter en verser eten dus dat kost veel tijd.Ik hoop dat je tijd krijgt om te herstellen en wens je alle goeds.

  0
 • J B avatar
  Meestal herstel je het best als je actief bent , daar is werken er een van.

  0
 • P N avatar
  Met interesse lees ik jouw vraag, ik zit ook in hetzelfde schuitje. oktober 2014 hartinfarct gehad, met spoed omleidingen gekregen, maar helaas ernstig hartfalen hieraan over gehouden. Elke dag van mijn leven nu staat in het teken van energieverdeling, het zoeken naar balans tussen wél trainen, maar niet over-trainen. Afgelopen m kreeg ik heel veel hartkloppingen, sliep hierdoor nauwelijks nog, want was hierdoor benauwd. Ik was dus over-trained. Daar ondervind ik nu nog de gevolgen van, ondanks dat ik nu nog rustiger aan doe, elke dag een middagdutje doe. Teveel doen betekend dus terugval in conditie!Bij het UWV hebben ze hier helemaal niets van begrepen, volgens hen kan ik nog 20 uur per week werken. Voor mij zou dat betekenen dat ik géén activiteiten naast mijn werk meer kan doen, dus niet koken, niet wassen, geen visite ontvangen, niet op verjaardag gaan, niet meer sporten, niet meer elke dag kunnen douchen, niet meer opruimen, hé-le-maal niets meer! En dan maar hopen dat je een geschikte baan kunt vinden, waarin je rekening kunt houden met je beperkte energie, en waar je plezier in hebt, want plezier in je vrije tijd ...daar heb je geen energie meer voor .... Dit is om heel verdrietig van te worden.sterkte voor alle mensen die hier ook mee te maken hebben!

  0
 • N W avatar
  Na een hartinfarct in 1986 op mijn 40ste ben ik voor 80-100 %% afgekeurd maar bij herkeuring in 2000 verlaagd naar 35-60%. Bezwaar aangetekend en geëist dat een onafhankelijke cardioloog mij zou keuren daar ik de herkeuring een aanfluiting vond er niet eens naar het nog functioneren van mijn hart werd gekeken. Ik kon aangepast werk doen waarin enkele fysiek zwaarder waren dan mijn vorig werk (schilder) Het bezwaar werd afgewezen zodat ik een gedeeltelijke WW uitkering en WAO uitkering kreeg. Samen met de rechtsbijstand verzekering beroep aangetekend en de eis van herkeuring herhaald. Voordat de rechtzaak tegen de UWV zou dienen heeft de rechtbank bevolen tot een onderzoek van een onafhankelijke cardioloog die oordeelde dat de de schade aan mijn hart zodanig was zodat ik alleen maar enkele uren vrijwilligerswerk kon doen. Met dit gegeven gooide het UWV de handdoek in de ring en oordeelde dat de afschatting onrechtmatig was zodat ik tot aan mijn pensioen voor 80-100% bleef afgekeurd. .

  0
 • N W avatar
  Na een hartinfarct in 1986 op mijn 40ste ben ik voor 80-100 %% afgekeurd maar bij herkeuring in 2000 verlaagd naar 35-60%. Bezwaar aangetekend en geëist dat een onafhankelijke cardioloog mij zou keuren daar ik de herkeuring een aanfluiting vond er niet eens naar het nog functioneren van mijn hart werd gekeken. Ik kon aangepast werk doen waarin enkele fysiek zwaarder waren dan mijn vorig werk (schilder) Het bezwaar werd afgewezen zodat ik een gedeeltelijke WW uitkering en WAO uitkering kreeg. Samen met de rechtsbijstand verzekering beroep aangetekend en de eis van herkeuring herhaald. Voordat de rechtzaak tegen de UWV zou dienen heeft de rechtbank bevolen tot een onderzoek van een onafhankelijke cardioloog die oordeelde dat de de schade aan mijn hart zodanig was zodat ik alleen maar enkele uren vrijwilligerswerk kon doen. Met dit gegeven gooide het UWV de handdoek in de ring en oordeelde dat de afschatting onrechtmatig was zodat ik tot aan mijn pensioen voor 80-100% bleef afgekeurd. .

  0
 • P M avatar
  medeforumleden,Dank julli voor jullie reacties. Doet me goed!.Heb volgende maand een hoorzitting bij UWV omdat ik ook bezwaar heb gemaakt Achmea gaat ook mee. Heb gelukkig rechtsbijstandverzekering.Heb 40 jaar gewerkt bij Dezelfde werkgever en plots ontslagen zonder ook maar enige vergoeding. Heb zelf nog 12 jaar met hartritmestoornissen gewerkt en nu hartfalen erbij gekregen.Nu gaat het echt niet meer.Ben ook mijn bus rijbewijs kwijt bij aanvraag cbr en mijn gewone krijg ik maar voor 5 jaar i.p.v. 10. Dacht ik nog te kunnen gebruiken op zoek naar ander werk.

  0
 • P P avatar
  Ik wil er geen juridische verhaal van maken maar we hebben allemaal een mob. telefoon. Installeer daar spraakrecorder op en neem elk gesprek op.UWV zegt dat het niet mag, logisch, maar het mag wel , zelf zonder te melden.Een rechter accepteert dit als bewijs. Natuurlijk mogen er geen persoonlijke zaken op staan van de persoon die je opneemt. Je mag het ook niet plaatsen op social media. Dus puur alleen voor bewijs in rechtsgang.Ik neem elk gesprek op zelfs de telefonische met call recorder.Ik meld dat bewust niet aan (bedrijfs)arts (vooral UWV). Door het juist niet te melden komt zijn ware aard meer naar voren .We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin niet iedereen integer is. Niet alleen bij de Overheid, Politie maar vooral het UWV zijn er rotte appelen. Het zijn immers de misdienaren van de Overheid !Lees voor meer info:https://www.nvab-online.nl/actueel/nieuws/knmg-publiceert-handreiking-over-opnemen-gesprekken-door-patiënten

  0
 • P M avatar
  allemaal,Ik ben onlangs bij de hoorzitting geweest van het UWV en kreeg daar te horen. Als ik met mijn medicatie stop mijn hartfalen zomaar kan terugkeren.Vandaar ben ik niet duurzaam arbeidsongeschikt.Al mijn beperkingen die ik ondervindt van mijn hartritmestoornissen en hartfalen komen dus door de medicijnen ?En doorkom moet ik gewoon 40 uur werken.Snappen jullie het nog ?Wacht nog even op de nieuwe beschikking. Maar ga hier in Nederland Arnhem een voorbeeld stellen van genoeg is genoeg.UWV is een verzekering voor werknemers en moeten hun verantwoordelijk nemen. We hebben tenslotte jaren premie uit ons salaris meebetaald.Later meer !!!

  0
 • H S avatar
  Dag ,Fijn dat je een up-date hebt gegeven van je "contact" met het UWV. Ik kan me je frustratie en boosheid goed indenken en ik wens je er wijsheid en sterkte in.Groet,

  0
 • R T avatar
  Lees je bericht en ik zit nu in die molen. Ik heb een aparte vorm van coronaire spasmen, ik heb 5 stents gekregen en slik 10 pillen om alles rustig te houden. Ondanks die pillen heb ik elke dag circa 11 aanvallen, dit vergt zoveel van mijn energie en ben Hierdoor ook elke dag vreselijk moe, slaap veel.Nu heb ik voor de 2e keer de Wia aangevraagd en nu hoor ik dat ik met terugwerkende kracht 80/100 ben afgekeurd.... Tot november as... Want de verzekeringsarts is van mening dat ik toch zomaar 40 uur kan werken. Talloze keuringen gehad tijdens de ziektewet periode en ik kwam niet hoger dan Max 20 uur, maar met de beperkingen die ik heb kon er geen werk worden aangeboden. Ben nu volop bezig met het bezwaar schrift via de advocaat en zal je op de hoogte houden wat er allemaal gaat gebeuren.Groet

  0
 • P M avatar
  medeforumleden,Ik heb onlangs de hoorzitting gehad en ben van 64 naar 77,7 % afgekeurd. 2,3 % net niet om 80-100 % volledig afgekeurd te zijn. Waarom ? ik weet het niet kan nog verbetering komen niet duurzaam genoeg. En ik mag, moet nu gewoon solliciteren voor een 40 uur baan om mijn rest verdien capaciteit te kunnen verdienden. Welke baas wil mij onder deze omstandigheden nu amen 56 jaar hartproblemen en vel ziekteverzuim in het verschiet.Zeg het maar.

  0
 • P M avatar
  Medeforumlezers,Na een periode van zeker één jaar komt het nu voor de rechter in augustus.In de hoop dat ik gehoord wordt. nu een WGA op basis van 77,7% afgekeurd. doel IVA op basis van mag van mij 80,1 % maar vooral rust wil ik.

  0
 • P M avatar
  medeforumleden,Heb de rechtbank overleeft, moet nu ca, 6 weken in spanning wachten.IVA lijkt heel moeilijk te krijgen zijn. Moet je terminaal zijn denk ik.Snap het UWV niet als zijnde een werknemers verzekering.Nou zeker niet voor de werknemer of ex werknemer.Na 40 jaar arbeid en nooit ziek geweest, houden ze je net buiten de boot om het zo maar te zeggen.Maar goed heb nog sprankje hoop.Later meer.

  0
 • P M avatar
  Mede forumleden,Eindelijk de uitslag van de rechter in Arnhem en UWV Arnhem.Helaas voor mij zaak verworpen.UWV arts heeft met al mijn beperkingen rekening gehouden ?Het extra ingebrachte expertise onderzoek, onafhankelijke verzekeringsarts mocht niet baten eveneens verworpen.Ik blijf 77,7% afgekeurd en moet mijn restverdiencapaciteit van ca. € 1.000,00 zelf verdienen. Waar ? Ja, solliciteren geen urenbeperking gewoon 40 uur.Arbeidsdeskundige vindt onzinnige baantjes, machinebankwerker (Metaal bewerker) , wikkelaar elektromotoren en het laatste baantje eruit geperst uit hun zg. BOG systeem van 2002 pakketdienst bezorger. Nou zeg het maar. ?Met mijn beperkingen blijf ik erbij dat ik op de vrije arbeidsmarkt geen schijn van kans maak.Omdat geen enkele werkgever mij onder deze omstandigheden amen.Wat ook nog eens zeer frustrerend is dat binnen één week de uitslag al binnen kwam.Moest ik daar nou een jaar van spanning op wachten.Of .... was het al beslist voordat ik naar Arnhem ging. ?UWV Arnhem en Rechtbank Arnhem helpen elkaar ? politiek besluit, ik begin te denken dat dit niet meer om mij gaat maar om zoveel mogelijk mensen uit de IVA te houden.Wordt voor het eerst gekeurd in juni 2016 door dr. . Audhou keurt mijn en wordt door Arbeidsdeskundige voor 64,8% afgekeurd.Zeer vervelde verhoor. Heb dan ook direct klacht ingediend naar werkwijze arts.Bezwaar hoorzitting dr. J. K. van Essen herkeurt en arbeidsdeskundige vindt dat ik ja wel 77,7 % afgekeurd ben. 2,3 % net niet. ! Arts vindt niet dat ik duurzaam arbeid ongeschikt ben.Uiteindelijk de rechter in Arnhem vindt dat UWV voldoende hun best gedaan hebben met onderzoek(en) en rekening houden met beperkingen van mij.Nou ik kan jullie vertellen dat alle bovengenoemde baantjes echt niet van toepassing zijn voor een hartpatiënt met hartritmestoornis, hartfalen, meerder Tia's, hernia en depressieve klachten.En natuurlijk kan je van alles en nog wat mankeren. het gaat om die verdomde WGA die ex werkgever nog moet meebetalen. Ben nog declarabel voor UWV. en bij IVA niet meer.Ook al hierom gaat het niet om mij maar is het een politie besluit.Ik beraad mij nu in overleg met alle mensen die mijn een gezond hart onder de riem steken.In hoger beroep te gaan. C.v.B. te Utrecht.Kom op voor je rechten. !!!

  0
 • P M avatar
  Mede forumleden,Nu m 2018 nog geen bericht van CrvB.Maar houdt jullie op de hoogte wer er wee wat te melden is.Gezondheid gelukkig niet verslechterd.

  0
 • H S avatar
  Dag ,Ik zit nog niet in de UWV-molen maar herken je probleem. In oktober 2015 heb ik een hartinfarct gehad een bypass-operatie en door complicaties nog een operatie. Een paar keer in de herstelperiode herken ik jouw opmerking/ hartekreet "wer moet ik herstellen?" Herstellen, revalideren, oriënteren op werk en eventueel ander werk en dagelijks leven; het is vaak niet in balans terwijl energie toch al een ding is. Ik wens je er sterkte mee en ik ben benieuwd hoe anderen hier mee gedeald hebben/ dit voor elkaar gekregen hebben.Groet,

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy