// Leven met hart en vaataandoeningen

pijnervaring ablatie

Hallo,

ik heb al veel gelezen over ablaties. Wat mij opvalt is dat het door degenen die het ondergaan hebben heel verschillend ervaren is. Bij de een is het heel erg meegevallen, was de ablatie vrij snel verlopen terwijl anderen het toch wel als heel pijnlijk ervaren hebben. Ik heb 2 keer een ablatie ondergaan en beide keren heb ik het erg pijnlijk gevonden terwijl ik een hoge pijngrens heb. Kan dit te verklaren zijn door de locatie waar de ritmestoornissen vandaan komen? Is er een verschil qua pijnbeleving tussen de boezem en hartkamer? Bij mij kwamen de ritmestoornissen onderuit de rechter hartkamer. Beide keren waren alleen de beide liezen verdoofd, ik heb geen roesje gehad.

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • S D avatar
  Bij twee ablaties in de rechterkamer tijden het branden veel pijn ervaren. En ook ik denk een hogere pijngrens te hebben... Helaas kreeg ik alleen bij het laatste 'brandmoment' pijnstilling, omdat anders de stoornis niet meer te traceren zou zijn... De behandeling viel verder wel mee.

  0
 • L 6 avatar
  Geachte Ik heb het over me heen laten komen, is inmiddels al 7 jaar geleden en was noodzakelijk. Mocht ik er weer voor komen te staan zal ik niet twijfelen en er weer voor gaan.

  0
 • A M avatar
  De reden dat sommigen meer pijn ervaren van een ablatie zijn niet zo makkelijjk aan te geven. U geeft zelf al de pijndrempel als factor aan. Die wordt ook weer bepaald door spanning en angst rond de behandeling, maar is natuurlijk ook van persoon tot persoon heel verschillend.Daarnaast speelt de lokatie van de ablatie in het hart een rol. I.h.a. zijn ablaties in de boezems pijnlijker dan in de kamers. Geruststellend is dat als er pijn wordt gevoeld, dit vrijwel altijd goed te bestrijden is.Angst voor pijn is dus geen goede raadgever als het gaat om de beslissing wel of niet een ablatie te ondergaan

  0
 • H O avatar
  Mijn cardioloog legte me uit dat het aan de dikte van de hartwand ligt, of meer of minder pijn voelt. Ik heb nu 3 ablaties gehad, 2 aan mijn sinusknoop, welke dicht bij de holle ader ligt (waar de wand een stuk dunner is) en ook bij mij was het heel erg pijnlijk (mijn pijngrens ligt ook hoog). Ik vergelijk het met pijn van een hartinfarct. Het lag er aan waar gebrand werd of de scherpe (soms verpletterende) pijn op borst aangevuld werd met dezelfde scherpe pijn tussen schouderbladen, dan weer bij de kaak of bij linker of rechter arm. De pijn was minder heftig wer lager in de boezem gebrand werd. Bij mijn laatste ablatie werd hoog atriaal ritme weg gebrand en ritme bij mijn AV-knoop en His-bundel (dicht bij de klep). Het hoge atriale ritme gaf bij branden dezelfde pijn. Bij de AV-knoop is branden normaal niet pijnlijk maar daar heb ik zelf geen ervaring mee omdat het bij mij met cryo geableerd werd wat sowieso geen pijn doet. Ik denk zelf dat het ook nog te maken kan hebben of er tegen een binnenwand of een buitenwand gebrand wordt omdat de buitenwand een spier is die samentrekt/reactie geeft geeft op impulsen...

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy