// Leven met hart en vaataandoeningen

Onrustige hartslag na het sporten

Hallo hartgenoten,

ik ben benieuwd of jullie het volgende herkennen: Ik ben ICD-drager vanwege gevaarlijke ritmestoornissen. Ik sport met hartslagmeter. Helaas heb ik meerdere aandoeningen waardoor het sporten er soms bij inschiet. Mijn hartslag loopt netjes op, advies is om het niet verder op te laten lopen dan 160 bpm. Na oefening herstelt de hartslag redelijk. Een paar uur na de fitness lijkt het alsof mijn hart alsnog gaat reageren met harde en versnelde slagen. Het verontrust me niet, ik blijf een sinusritme houden maar ervaar het als erg vervelend. Dit duurt een paar uur, herstelt uiteindelijk wel.

Herkenbaar? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • F V avatar
  Vorig jaar mei AF bij mij geconstateerd nu redelijk onder controle hoef gelukkig (nog) geen medicijnen te gebruiken enige keer dat mijn hartritme nu nog behoorlijk omhoog gaat naar 150 slagen per minuut is als ik een zware inspanning 50 kilometer fietsen en of twee en half uur op redelijk niveau getennist heb. Deze onrust houdt dan ongeveer een uur aan waar van 15 a 20 minuten een hartslag van 150.Ik los dit vaak op door op bed te gaan liggen en valeriaan in te nemen en een kop munt thee te drinken. ik vraag me af Is dit normaal na zo'n inspanning zoveel uur daarna.

  0
 • L 6 avatar
  Dank voor je reactie, ik heb in 2009 2x een ablatie gehad. Het is bekend dat je hartslag een tijdje na een ablatie hoger kan zijn dan je gewend bent. Slik jij nog medicijnen? Heb je je vraag voorgelegd aan je behandelaar?

  0
 • H H avatar
  Hallo,Zeker herkenbaar.Begin oktober 2015 heb ik een ablatie gehad ivm ritmestoornissen. Na de ingreep merkte ik dat mijn hartritme in rust hoger was dan wat bij mij 'hoort' (ca. 70/min ipv ca. 55/min.). Ook ik ervaar na het fitnessen een snelle en onrustige hartslag die ergens rond de 100/min blijft hangen en vervolgens niet verder wil dalen, resulterend in een slechte nachtrust. Na een aantal uren lijkt e.e.a. zich te normaliseren en meestal zit mijn hartritme 's-ochtends weer rond die 70/min. Mijn herstel tijdens en na inspanning lijkt dus verstoord te zijn. Het verontrust mij wel, in zoverre dat ik mij afvraag of dit nog wel overgaat.

  0
 • F S avatar
  Uit je vraag blijkt dat je vooral graag met "hartgenoten", zoals je dat zo mooi formuleert, in contact wil komen en daar is hart volgers ook een mooie plek voor.Ik zag dat je de vraag ook al op het forum hebt geplaatst en hoop dat je reakties zult krijgen.Het is vaak zo dat mensen juist in rust na bv een drukke dag of in jou geval na het sporten veel extra slagen ervaren. Gelukkig maakt het je niet ongerust maar vervelend is het wel

  0

Je moet Inloggen om te reageren