// Leven met hart en vaataandoeningen

Onduidelijkheid na bezoek aan de SEH

Hallo mensen,

ben 34 jaar en ik ben nieuw op dit forum. Ik zou jullie graag iets voorleggen in de hoop dat iemand mij misschien iets meer duidelijkheid kan geven.

Het is een lang verhaal maar ik zal het zo kort mogelijk omschrijven zodat jullie een beetje van de voorgeschiedenis weten.  

Op 5 augustus jl. ben ik op de SEH terecht gekomen omdat ik last had van een raar en heel snel hartritme. Nu heb ik dit al 10 jaar regelmatig en slikte ik al propranolol. In de afgelopen 10 jaar ben ik 2 maal onderzocht door een cardioloog en kreeg ik steeds de mededeling dat het hyperventilatie, stress of een paniekaanval was. Er is toen ook tegen mij gezegd dat ik me niet zo druk moest maken want je bent nog zo jong. Op jouw leeftijd kan dat nog niet.

Terugkomend op mijn bezoek aan de SEH en de verwarring waar ik mee zit. De arts daar zei tegen mij dat het om boezemfibrilleren ging. Ze had het ook over het ontbreken van een sinusritme. Ik ergens ook blij dat ze nu eindelijk eens zagen wat ik al jaren ervaar. Daarbij komt dat al mijn ooms en mijn moeder ook boezemfibrilleren hebben. Uiteindelijk cardioversie gehad (bah!) waarna het weer beter ging. Ik moest per direct stoppen met propranolol en starten met Sotalol.

Nu mijn verwarring. Daags na de het bezoek aan de SEH ben ik naar de huisarts geweest omdat ik me toch nog niet helemaal top voelde (en nog steeds niet voel). Hartslag gaat op en neer en correspondeert totaal niet met de inspanning die ik lever. De huisarts kon er niet veel mee. Ik vroeg haar wat er nou precies gebeurd was en vertelde wat de SEH-arts mij vertelde. Ze had het verslag uit het ziekenhuis al ontvangen. "Nee hoor ze spreken niet over boezemfibrilleren." De huisarts had het alleen over SVT. Toch een beetje teleurgesteld naar huis gegaan want ja wat heb ik nou!? Ik snap er niets meer van.

Ik snap niet goed of, en wat het verschil is tussen SVT, boezemfibrilleren en waar hoort de zin "geen sinusritme" bij? Krijg je ook als je SVT hebt een cardioversie en hoe zit dat met die medicijnen..

I.v.m. de vakantie periode is er in mijn ziekenhuis geen cardioloog die mij even te woord kan staan. Ik moet wachten tot 20 september want dan heb ik een consult. wat ik overigens een lange tijd vind om in spanning te zitten.

Misschien heeft er iemand wat meer ervaring met de verschillende afwijkingen die ik voorbij heb horen komen.

Bedank voor de reactie alvast!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W P avatar
    Hoi ,Bedankt voor je reactie! Ik heb een bericht geplaatst op "vraag het ons".Heb nu ook bericht gehad dat ik 5 sept een holter krijg voor 48 hr.Nogmaals dank.

    0
  • J H avatar
    Je kunt je vraag beter stellen in de rubriek "vraag het ons". Daar krijg je zeker antwoord van een cardioloog.Een svt staat voor Supraventriculaire tachycardie├źn (SVT) of een te snelle hartslag In vergelijking tot de inspanning die je doet. Het is een verzamelnaam van een aantal stoornissen. Boezemfibrilleren is een ritmestoornis die ook te snel is maar ook nog onregelmatig. Bij hartregistratie (ecg) zie je een bepaald patroon. Een normaal kloppend hart laat een sinus (vorm) zien. Aangezien jij niet een normaal kloppend hart had is dit dus niet een sinusritme.Ik zou wachten tot je bezoek aan de cardioloog. Alleen die kan aangeven of je nu boezemfibrilleren had of alleen een te snelle hartslag ( Svt). Soms noemen ze boezemfibrilleren ook wel een svt, het is tenslotte te snel. Succes!.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy