// Leven met hart en vaataandoeningen

Oedeem probleem door medicijn bloeddrukverlager

Zie inhoud bijlage


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • J O avatar
    Dat zijn een boel medicijnen. Medicijnen zorgen veelal voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen, deels door een verminderde opname, deels door verhoogde uitscheiding, deels door verhoogde behoefte. Zo zorgen statines voor tekorten aan stoffen als Q10, diverse vitaminen en ijzer. ACE-remmers zorgen voor tekorten aan diverse mineralen en remmen de afbraak van een bepaald stofje, bradykinine genaamd. Bètablokkers en antidepressiva verminderen de aanmaak van melatonine. Bètablokkers zorgen daarbij voor tekorten aan onder andere Q10. Antidepressiva zorgen voor tekorten aan Q10, mium, vitamine B en nog tal van andere stoffen. Thiazides zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen. Angiotensine 2-blokkers zorgen vooral voor een zinktekort.Wat ik tegenkom is dat carbasalaatcalcium een NSAID is. Die werken ontregelend op je hormoonhuishouding en zorgen ook voor tekorten aan diverse voedingsstoffen, waaronder diverse B-vitaminen, vitamine C, ijzer en kalium en bij langdurig gebruik, door irritatie van de slijmvliezen, aan nog veel meer stoffen.Op de kortere of langere termijn kan dit alles klachten geven. Verder kan het zinvol zijn om wat te doen aan oorzaken van je klachten. Zo verhoogt een Q10-tekort het risico op hartziektes.

    0
  • m p avatar
    Ik slik ook perindopril en heb continue dikke enkels (had ik voor deze medicijnen niet). Heb hier wel eens de vraag gesteld of het aan de perindopril kon liggen maar was geen bekende bijwerking. Ik wil het zelf de volgende keer wel bij mijn cardioloog overleggen.

    0
  • F v avatar
    Ik ben een nieuwkomer, hierbij mijn verhaal:Ik heb 8 jaar geleden een hartinfarct gehad, indirect heb ik dit opgelopen als gevolg van slaap apneu. Namelijk door slaapapneu heb ik aderverkalking opgelopen, omdat ik dit waarschijnlijk al jaren had. Dit heeft zich geopenbaard door een te hoge bloeddruk namelijk van 220 en extreme moeheid. Sindsdien slaap ik met een masker met daaraan een cipep gekoppeld, al 8 jaar en dat gaat prima.Sindsdien is dit het lijstje van medicijnen wat ik dagelijks slik:Carbasalaatcalcium 100 mgSimvastatine 5 mgMetoprololsuccinaat 50 mgPerindopril 4 mpVenlafaxine Retard 37.5 mgSinds ik deze medicijnen gebruik heb ik vaak (om de ± 3 mnd) last van oedeem bij mijn oog ! Ik heb dit al eens ooit gemeld aan mijn apotheker maar hij herkent dit niet als reactie op mijn medicijn gebruik.Sinds kort weet mijn cardioloog hier ook van, en hij stelde voor om eens tijdelijk met de Simvastatine en de Perindopril te stoppen. Toen ik onlangs bij de huisarts was constateerde hij een verhoogde bloeddruk, dit was het gevolg van het stoppen met de Perindopril en omdat ik een paar nachten zonder masker had geslapen dit vanwege problemen hiermee.Op advies van mijn cardioloog ben ik daarom Telmisartan 40mg gaan gebruiken dit vanwege de verhoogde bloeddruk.Toen ik Perindopril slikte had ik regelmatig last van oedeem, namelijk een paar dagen een behoorlijk dik oogzakje en dikke ooghoeken en altijd bij mijn rechteroog.Nu slik ik sinds paar maanden Telmisartan en heb daardoor ook last van oedeem maar dan in zeer mindere maten.Dit heb ik dit ook weer terug gekoppeld aan mijn cardioloog en nou heeft mij gisteren daarbij het medicijn Hydrochloorthiazide Sandiz 12.5 mq voorgeschreven en daarmee zou het oedeem probleem helemaal uit de wereld moeten zijn, dus proberen we dit maar weer.Conclusie het medicijn voor de bloeddrukverlager was de veroorzaker van het oedeem probleem, daar lijkt het inmiddels wel op.Herkenen jullie dit ?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy