// Leven met hart en vaataandoeningen

Leven met angst

Ik, vrouw van 36jr, heb twee jaar geleden een wegraking gehad. Hierdoor ben ik er achter gekomen dat ik ht LQT-syndroom heb type 2. Hiervoor ben ik onder behandeling en tot vorig jaar december een halfjaarlijkse controle. Omdat het allemaal goed ging met de medicatie en met mezelf is de halfjaarlijkse controle gezet naar een jaarlijkse controle.
Nou heb ik de afgelopen dagen mezelf weer helemaal gek zitten maken. Ik heb af en toe een zwaar gevoel in mijn linkerarm of een kriebelig gevoel. Dan ga ik me druk maken en heb ik het gevoel dat ik steken voel in mijn borst, maar als ik dan op mijn borst druk is het gevoel ook weer weg. Ik weet gewoon niet wat ik moet voelen en dat maakt me bang. De laatste weken leven ik met angst. Maar wanneer moet ik me nu echt zorgen gaan maken. Moet ik er mee naar de huisarts gaan of stel ik me gewoon aan? Ik weet gewoon even niet wat ik er mee moet. Is er iemand die dit herkent en/of iemand die mij kan adviezeren in wat te doen!?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J V avatar
    .Ik ben nie ik ben nu 57 en heb ook het LQT-SYNDROOM net äls jij . Type 2Als jij zo angstig bent moet je toch maar eens met je cardioloog gaan praten .Want angst is niet zo goed voor jou klachten.Of met een psycholoog of een iemand die via je cardioloog met je kan praten.Dit is wel heel belangrijk voor jou.Stress is niet zo goed voor jou.....ik weet er zelf alles van.Hoe rustiger je bent hoe minder klachten.Is niet makkelijk hoor !Daar gaat wel tijd overheen, je moet er mee leren leven...Zoals ze altijd zeggen! ik wens je heel veel Sterke!??

    0
  • L D avatar
    U stelt zich natuurlijk niet aan! U bent geconfronteerd met het LQTS en dat heeft grote impact op je leven.De klachten die u beschrijft zijn inderdaad typisch lichamelijk uitingen van stress. Ik adviseer u om daar ook professionele hulp voor te zoeken. Dit kan op veel manieren, via de huisarts, maar ook via uw cardioloog. Zij zouden u goed moeten kunnen helpen. U moet tenslotte de rest van uw leven verder in de wetenschap dat u LQTS heeft. Ik adviseer u om uw vraag ook op het forum te stellen. Dan is de kans groter dat ook andere mensen (ik bedoel, anders dan dokters) uw verhaal lezen, en u kunnen helpen met hun ervaringen en adviezen.Goed dat u zo open bent; dat is al een heel goed begin om het probleem op te lossen. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy