// Leven met hart en vaataandoeningen

Hartoverslagen juist tijdens inspanning

Goedenavond,

Zijn er meer mensen die juist alleen tijdens inspanning/beweging hartoverslagen ervaren?

Wanneer ik rustig op de bank zit, aan het werk ben achter d computer of in bed lig is er niks aan de hand. Echter zodra ik opsta en begin te lopen dan begint mijn hart over te slaan en onregelmatig te bonken.

De ECG was goed. Toen lag ik stil ;-) morgen krijg ik uitslag van de bloedtest. Maar wat zal ik doen? Vragen om een fietstest? Of 24 uur kastje? 

 

Iemand hier ervaring mee?

 

Ik lees alleen maar overslagen in rust, dus dit maakt me wel onzeker.  Ik ben overigens 38 jaar!

 

Groetjes!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • Ik heb precies hetzelfde als wat jij beschrijft, en ik word er helemaal gek van. Heb al zoveel geprobeerd maar het houdt gewoon niet op. Enkel als ik op de bank zit, in bed lig, of op kantoor aan het werk ben is er niets aan de hand. Zodra ik opsta en begin te lopen gaat mijn hart overslaan. Niet altijd direct, som pas na enkele minuten, maar beginnen met overslaan gebeurt altijd. Totdat ik rustig ga zitten of liggen en dan zakt het langzaam weer en klopt mijn hart weer normaal. Zeer frustrerend en het zorgt ervoor dat ik bewegen ga ontlopen. Heb alles gehad van een holter tot fietstesten en inmiddels aan de betablokkers, niets helpt. Stapelgek word ik ervan. Jouw bericht is van drie jaar geleden, ben jij er inmiddels vanaf?

  0
 • F S avatar
  , overigens heb ik ook deze week vervolgonderzoek met holter ed. Hoop dat daar iets uitkomt..

  0
 • F S avatar
  Ik heb hier ook last van. Alleen bij echt intensieve inspanning. Zie mijn eerdere vraag 'ben een man van 44 die al ruim 20 jaar intensief sport. Sinds begin m heb ik last van extrasystolen tijdens inspanning. Dit is inmiddels bevestigd met een inspanningstest. Inspanning zit dan vanaf 130 per minuut en hoger voordat het getriggerd word. Vervolgonderzoek met holter volgt nog. Vooralsnog was de uitspraak enkele kamer en boezem overslagen tijdens inspanning. Voor mij is het heel vreemd om van de ene op de andere dag een dergelijke kwaal te ervaren nadat ik bijv. Vorig jaar nog een 10km liep met een gemiddelde hartslag van 180 zonder problemen. Familiair is er wel belasting. Broer,zus, vader en moeder hebben vormen van ritmestoornissen. Variƫrend van overslagen tot boezemfibirileren. Mijn vraag is of het ook met medicijn gebruik te maken kan hebben. Exact in de periode waarin ik tijdens sporten de extrasystolen kreeg gebruikte ik het medicijn avamys voor een neusontsteking. Kan een dergelijk medicijn zo'n stoornis veroorzaken en dat dit dan blijvend zou zijn? Ik gebruik het nu al 8 weken niet meer. En waarom zou het zich dan alleen bij inspanning uiten? Vind het heel erg aangezien sporten altijd een groot en belangrijk deel van mijn leven is geweest en ik het nu als zeer onprettig en spnd ervaar. Ik vermijd het nu dan ook'

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy