// Leven met hart en vaataandoeningen

Hartoverslagen

Ik heb een paar vragen over extrasystolen. Ik heb ze zelf, namelijk VES. Al sinds mijn 18 jaar. Ben nu 23 ondertussen. Maar de angst ervoor is nogsteeds aanwezig.

#1 : Zijn ze onschuldig in een gezond hart?#2 : kunnen ze leiden tot hartstilstand of hartinfarct/aanval#3 : kunnen ze andere ritmestoornissen veroorzaken#4 : Zijn VES-sen gevaarlijken dan de andere exstrasystolen?#5 : kunt u ervan doodgaan#6 : Zijn ze gevaarlijk als ze voornamelijk in rust voorkomen#7 : is het zo dat een heel groot deel van de bevolking deze heeft maar niet iedereen ze voelt#8 : moet je hiervoor een ablatie ondergaan?#9 : zijn er dingen die extrasystolen kunnen uitlokken


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • Hoi,<br /><br />Ik heb ook extrasystolen. De meeste artsen doen het af als onschuldig. Stress is een grote veroorzaker en sommigen menen ook een magnesiumtekort, omdat stress de magnesiumwaarden verlaagd. <br /><br />Ik merk zelf bijvoorbeeld een toename als ik slecht in mijn vel zit en ook hyperventilatie schijnt dit te triggeren. Dan met name chronisch hyperventileren. Voor sommigen helpt het ademhalingsoefeningen te doen. Sommigen hebben meer last tijdens menstruatie. <br /><br />Sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren