// Leven met hart en vaataandoeningen

hart en longen

Beste…
Ik heb de laatste tijd steeds vaker bij geringe inspanning een benauwd gevoel op de borst en daarbij soms pijn hoog tussen de schouderbladen. Ik heb geen vaatprobleem maar een ritme-probleem. Aangezien ik ook longpatiƫnt ben vind ik het moeilijk te beoordelen of het probleem van mijn hart of mijn longen afkomt. Ik ben begin dit jaar wel weer 5 dagen opgenomen geweest vanwege ernstige benauwdheid agv exacerbatie astma.
Herkent iemand dit?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • L 6 avatar
  , Over een week word ik voor een 2nd opinion opgenomen in een kliniek in zuid Duitsland. Mijn longarts verwijst me. Gedurende 5 dagen krijg ik diverse onderzoeken. Ik hoop dat de professor tot nieuwe inzichten komt en eventueel een behandelplan heeft.

  0
 • C H avatar
  Ik ben benieuwd of de azythromycine effectief is. Anders is een second opinion uiteraard een goed alternatief. Kwaad kan het zeker niet om deze een te krijgen.

  0
 • r 1 avatar
  ,Na overleg tussen longarts en cardioloog ben ik half m gestart met azythromycine 500mg, 3x per week. Dit heeft een ontstekingsremmende werking. De oorzaak van mijn klachten is nog steeds niet duidelijk. Mijn longarts overweegt om mij voor een second opinon door te verwijzen.

  0
 • C H avatar
  Is er al een oorzaak voor uw klachten gevonden? Hopelijk zijn ze in ieder geval ondertussen wat draaglijker voor u.

  0
 • L 6 avatar
  Dank voor uw reactie. De pijn op de borst en tussen de schouderbladen en benauwdheid namen toe en ik ben naar de huisarts geweest. Longen klonken niet helemaal goed en na overleg met longarts opnieuw antibiotica- en prednisonkuur. Longarts overlegt met mijn cardioloog over inzet azythromycine als extra bescherming. Ik hoop een opname voor te blijven.Groet.

  0
 • H H avatar
  Blijft lastig hart en longproblemen van elkaar te onderscheiden, indien de klachten u bekend voorkomen van de exacerbatie longklachten zou ik er nog een keer met uw longarts over spreken, anders zou ik toch een keer met uw cardioloog overleggen ondanks dat u schrijft dat er geen vaatprobleem bestaat. Succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren