// Leven met hart en vaataandoeningen

Geen oorzaak gevonden voor verminderde hartpopmfunctie!

Mijn moeder, 63 jaar en altijd gezond is in juli 2014 toen zij s'nachts naar het toilet wilde neer gestort toen zij uit bed stapte. Ze is even buiten westen geweest. Na onderzoek werd in eerste instantie gedacht aan een hartinfarct omdat zij ook de periode voorafgaand een druk op de borst had gevoeld. Na een katheterisatie bleken de vaten schoon. Wel bleek de hartpomp niet goed te functioneren. Na diversen onderzoeken is zij doorgestuurd naar het AMC waar er verder onderzocht werd. De cardioloog staat voor een raadsel en kan geen oorzaak vinden. Helaas heeft zij sindsdien last van kortademigheid bij inspanning en extreme moeheid en soms het gevoel dat de adem "hoog" zit. Ze heeft bijna een jaar lang opgebouwd om weer full time te gaan werken maar uit de MRI van afgelopen mei blijkt dat de hartpompfunctie achteruit is gegaan. Zij moet van de cardioloog minder gaan werken zodat het hart minder belast wordt. Wie heeft hier nog meer ervaring mee en is er uiteindelijk een oorzaak gevonden? Wij wachten nog op de uitslag van het genetica onderzoek. Alvast bedankt. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geacht heer/mevrouw,Het is zeer moeilijk om van deze plek af het hartprobleem van uw moeder te beoordelen.Als de hartspierfunctie achteruit gaat, is er meestal sprake van een cardiomyopathie, een ander woord voor hartspierziekte. Zo'n hartspierziekte kan symptomen geven die uw moeder heeft, zoals kortademigheid en moeheid. Er zijn een heleboel oorzaken voor zo'n hartspierziekte (hartinfarct, hoge bloeddruk, snelle hartslag, schildklierlijden, toxisch, familiair, infectie, etc) en die zal haar cardioloog zorgvuldig moeten nagaan. Aan de hand van de bevindingen, kan dan de juiste therapie worden ingesteld. Er zijn talrijke therapieen voor hartspierziekten, varierend tot van leefregels en pillen tot verschillende (operatieve) procerures.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy