// Leven met hart en vaataandoeningen

Extrasystolen

Ik ben al een tijdje lid van deze site en heb hier ook al enkele uitstekende antwoorden van de cardiologen ontvangen ivm extrasystolen.
Ik merkte op dat er niet veel info stond over extrasystolen op dit forum. Dus hieronder mijn verhaal:

Ik heb al ongeveer 1.5 jaar last van deze nare extrasystolen. Ik begrijp wat ze zijn en heb er daardoor ook geen schrik van. Maar het gevoel die ermee gepaard gaat, blijf ik toch moeilijk vinden om dragen.
Ik vermijd al caffe├»one, alcohol, smaakzouten…enz, de welbekende triggers dus.
Zoals eerder al op deze site vermeld, heb ik ook het gevoel dat sport helpt tegen de frequentie van deze overslagen. Echter doe ik reeds mijn ganse leven aan sport waardoor ik een groter dan normaal hart heb en ik de extrasystolen telkens als een enorme “klop” ervaar. (althans dat is de theorie van mijn huisarts)
Daarbij zijn ze bij mij van de ene op de andere dag zonder verklaarbare redenen begonnen. En tot op de dag van vandaag heb ik er dus nog altijd last van. Ik vraag me dan ook af of er mensen zijn bij wie ze ooit volledig verdwenen zijn? Er is mij ook al verteld dat er structureel niets mis is met mijn hart, en dat iedereen overslagen heeft, maar sommige mensen voelen ze. Dan stel ik mij natuurlijk ook de vraag waarom ik ze voel? Zou het kunnen dat ik dit mentaal in stand houd?
Ik merk wel al veel beterschap. Vorig jaar had ik nog enkele overslagen per dag, nu is dit nog slechts enkele per week. Waarschijnlijk zijn er mensen die er veel meer last van hebben dan ik. Maar het blijft mij toch in z'n greep houden. Het is telkens enorm schrikken als zo'n overslag de kop op komt steken, wat natuurlijk nevast is voor mijn gemoedstoestand. Ik leef overigens zo gezond mogelijk en heb zo goed als geen medisch voorgeschiedenis. Het is dan ook enorm schrikken als het hart opeens hapert na slechts 27 jaar. Misschien heb ik dit met iets uitgelokt? Ik heb ondertussen al tig keer gehoord dat het geen kwaad kan maar het blijft toch enorm vervelend en hoop dat de dag er komt dat ze volledig verdwenen zijn.

Als er mensen zijn die zich hierin herkennen dat zal ik met veel interesse uw post lezen.

Groeten.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    Op deze site is al veel geschreven over Extrasystolen, bijv hier : http://hart.volgers.org/forum/onderwerp/988/

    0
  • F S avatar
    wij merken in de rubriek 'vraag het ons' dat het hebben en meer specifiek het voelen van extrasystolen voor veel mensen speelt en veel onzekerheden met zich meebrengt.Fijn dus dat je hier je verhaal wil vertellen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren