// Leven met hart en vaataandoeningen

Duur van ablatie

Hallo hartvolgers,Met enige regelmaat lees ik de berichten en reacties. Wat me opvalt is dat een ablatie maximaal 2 uur zou duren. Zelf heb ik 2x een ablatie ondergaan. De 1e keer duurde het 3 uur, de 2e keer 5 uur. De o.k was de hele dag voor mij gereserveerd omdat duidelijk was dat het niet eenvoudig zou worden. Ik had geen roesje of narcose, alleen mijn beide liezen waren verdoofd. Bepaald de plaats waar geableerd moet worden de tijdsduur? Bij mij kwamen de ritmestoornissen uit de rechter hartkamer. De 2e keer waren ze erg moeilijk op te wekken en kreeg ik uiteindelijk epinefrine ingespoten. En toen kwamen ze van alle kanten, ik dacht dat ik er was geweest. In een reflex trok ik mijn beide benen omhoog, niet slim natuurlijk met 2 catheters. Een nare ervaring. Gelukkig werd ik goed opgevangen. Het was duidelijk dat men dit niet had zien aankomen. Inmiddels ben ik een ICD rijker.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L 6 avatar
    Dank voor de reactie en veel succes met de 3e (en hopelijk laatste) ablatie.

    0
  • H O avatar
    Gelukkig is het bij U goed afgelopen tijdens de ablatie, lijkt me een nare ervaring!De ablatieduur is idd afhankelijk van de onderliggende ritmestoornis. Er bestaan vele soorten ritmestoornissen en bij de ene duurt de ablatie langer dan bij de andere. Is hij makkelijk op te wekken of moeilijk te vinden, is er een groot gebied dat geableerd moet worden zoals b.v. bij mij, of zijn een paar littekens al voldoende om het ritme te herstellen... Mijn eerste ablatie duurde meer dan 8 uur omdat bij mij een heel groot gebied van de sinusknoop zelf geableerd moest worden (elektrofysiologisch onderzoek om een ritmestoornis op te roepen was toen niet meer nodig, dit werd tijdens een eerder onderzoek gedaan), de tweede ablatie duurde dan nog maar 1,5 uur om resterende storingen te ableren. Na deze ablaties kreeg ik uiteindelijk een pacemaker en wacht ik nu op een derde ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy