// Leven met hart en vaataandoeningen

Bloeddrukmeters met aritmie en afib detectie

De laatste jaren komen er steeds meer bloeddrukmeters met aritmie en/of afib detectie op de markt. O.a. de in de medische wereld veel gebruikte meters van Omron en Microlife hebben div modellen met die functie. Ik heb zelf de Microlife BP-B3 die beide waardes kan aangeven. Van het ziekenhuis ook onlangs de Microlife Watch BP O3 24 uurs bloeddrukmeter mee gehad. Die kan dezelfde waardes meten.

Nu voelt u het al aankomen, ik heb / had op beide meters zowel soms aritmie als afbib. Ter info, de meter uit het ziekenhuis is een behoorlijk profi speeltje en kost zo'n 1800 euro. Ik had de meldingen op random tijdstippen op de dag, zelfs 's nachts, zie bijgaande geanonimiseerde uitdraai.

Omdat ik, zeker afgaand op mijn huidige klachten, het niet vertrouwde, heb ik een holter ecg aangevraagd en gekregen. Op het moment dat ik de holter om had, meette ik ook soms met mijn eigen bloeddrukmeter opnieuw soms van die meldingen.

Hoe serieus moet ik dit nu nemen? In het ziekenhuis namen ze de meldingen niet serieus. Zouden heel veel mensen hebben, aldus de arts. De fabrikant Microlife gemailed en die stelt uiteraard anders. Documenten toegestuurd gekregen waaruit zou blijken dat de meldingen tot wel 95% betrouwbaar zijn. 

Ik heb inmiddels de holter uitslagen in mijn zorgdossier zitten en ga ik morgen bespreken in een consult met de cardioloog. Uiteraard heb ik de tijdstippen van de aritmie en afib meldingen paraat, zodat we met de ecg grafiek erbij het eea kunnen vergelijken.

Last:
Ik zou zo'n ecg grafiek wel willen (laten) interpreteren. Is hier gelegenheid voor, op deze plek? Uiteraard geanonimiseerd. Bijvoorbeeld zie ik nu ook een aantal ritme stoornissen, maar heb via hier al begrepen dat er een bepaalde marge in zit. Dus een bepaald percentage stoornissen zou accceptabel zijn?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • C F avatar
    Vraag:Hoe kan ik contact opnemen met een moderator? Dit bericht kan weg, want op advies (zie hieronder) heb ik 'm onder "Vraag het ons" geplaatst. Elders al een verzoek gedaan dit bericht te verwijderen, echter tot nochtans zonder resultaat.

    0
  • H x avatar
    Je kunt deze vraag beter stellen op: vraag het ons,denk ik

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy