// Leven met hart en vaataandoeningen

benauwd na ablatie

Ruim een week geleden heb ik een efo/ablatie gehad waarbij een atypische avnrt is vastgesteld en ze deze hebben behandeld in de slow path..
Nu gaat het op zich na soms wat steken in lies en hart wel goed maar ik ben nog best snel benauwd..vooral ook na het avondeten moet ik soms echt even bijkomen….zijn er meer die hier ervaring mee hebben en zo ja hoe lang heeft het geduurd (en ja ik weet dat het per persoon wat verschillend kan zijn)

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • B D avatar
  Ruim 4 maand geleden heb ik een ablatie rechterlongvenen ondergaan, mijn herstel lukt niet, na ontbijt, druk over heel het lichaam, bijzonder in het hoofd, bibberen, druk op borst, zware benen, moe, gestart met fietsen en wandelen, heb dit moeten stoppen, omdat deze inspanningen de symptomen verergerde.Had ruim een jaar met bijna dagelijkse hartritmestoornissen rondgelopen vóór de ablatie is uitgevoerd.herkent iemand dit ? Begrijp niet dat ik maar niet herstel.

  0
 • L D avatar
  Fijn dat jullie elkaar helpen. De geruststelling is terecht. Ook in mijn ervaring kan na een ablatie toch een periode optreden met vermoeidheid, of pijnklachten. Trekt vanzelf weer weg.

  0
 • M D avatar
  Begrijp ik! Ik vond het ook allemaal best wel overweldigend, niet alleen de behandeling, maar ook de nasleep ervan. Ik voelde me de eerste week tot 2 weken na de behandeling sowieso totaal niet fit. Was heel misselijk, veel hoofdpijn, en vooral veel pijn op de borst. Ik heb het lopen langzaamaan opgebouwd, door even naar buiten te gaan en vervolgens even op bed/bank te liggen. Ik had ook heel snel vermoeide/slappe benen, dus ik herken dit wel!

  0
 • M v avatar
  Ohe oké...ik had wel gelezen dat je moe kon zijn etc. maar het is toch prettig om het ook te horen van iemand die het zelf ervaren heeft zeg maar....nog een ander vraagje....had jij ook moeite met lopen..als zijnde dat je benen erg moe en slap waren??

  0
 • M D avatar
  Anderhalf jaar geleden heb ik ook een EFO met aansluitend een ablatie moeten ondergaan. Ik was toen 20, en in redelijk goede conditie toen ik de behandeling in ging. Ook ik was na de behandeling snel kortademig/benauwd, en het heeft wel een tijdje geduurd voordat ik me echt weer fit voelde. Dit is dus niet gek dat jij hier last van hebt!Ik denk dat het vooral belangrijk is om jezelf echt even tijd te geven om bij te komen van de behandeling, en vervolgens langzaam weer conditie op te bouwen. Je zal dan merken dat de benauwdheid ook steeds minder wordt :)

  0

Je moet Inloggen om te reageren