// Leven met hart en vaataandoeningen

Apple watch - ritmestoornissen - ablatie - complicatie: Steam Pop

Beste hart volgers,

Jaartje geleden kocht ik een Apple watch, ontdekte daardoor ritmestoornissen. (voelde ze niet) tijdje gevolgd bleef telkens aanwezig. Na drie maanden toch maar naar de huisarts die mij doorstuurde naar de cardioloog. Diverse testen en controle's bleken aanleiding voor katheterisatie.

De uitslag: Ablatie om dit te verhelpen.

De Ablatie heb ik van de week ondergaan na de 7e keer ableren was de stoornis verdwenen. De arts wilde half uurtje wachten maar helaas na ongeveer een kwartier kwam het weer terug. Dus verder gegaan met ableren, bij zover ik weet de twaalde keer ineens een luide knal als of er een rotje afging naast mij. Meteen is het ableren gestaakt en werden meerdere echos gemaakt om te kijken of mijn hartwand niet was doorboord. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Ik werd professioneel gerustgesteld maar voelde toch de paniek niet alleen bij mij maar ook om mij heen  Ik ben enorm geschrokken en door het oog van de naald gekropen dat mijn hart niet is geperforeerd. Helaas is het resultaat ook niet hetgeen ik graag had gewild. Ik ben nu herstellende over 3 mnd moet ik terug komen.

Ik wilde graag meer weten over Steam pop, er is alleen in Engels vakjargon over te lezen. Wellicht kan iemand er meer over vertellen want het is toch een risico.

Verder wil ik nog laten weten dat ik het ableren kon verdragen maar best pijnlijk vond bij volledige bewustzijn.

hieronder een engelstalige link met wat info over Steam pop.

http://electrophysiology.onlinejacc.org/content/jcep/4/4/501.full.pdf

Met (hart)elijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy