// Leven met hart en vaataandoeningen

Aangeboren hartafwijking, boezemfibrilleren, ablatie en weer boezemfibrilleren

Beste mensen,

Ik ben nieuw hier en ik ga een poging wagen. Ik ben 44 jaar oud, heb een aangeboren hartafwijking en heb al redelijk wat meegemaakt. Sinds een paar jaar heb ik last van boezemfibrilleren, maar 5 maanden geleden is dat echt uit de bocht gevlogen. Het werd heel hardnekkig en veel cardioversies volgden. Niets hielp en drie weken geleden heb ik een ablatie gehad. Inmiddels zijn de hartritmestoornissen alweer terug. Vandaag onafgebroken last. Morgen maar weer het ziekenhuis bellen.

Zijn er meer mensen met vergelijkbare ervaringen? Iemand nog tips? Ik hoor graag van jullie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H x avatar
  Hoi Vogel,Ik hoop voor je dat de ritmestoornissen langzaam wegblijven,maar begrijp uit je verhaal dat het idd allemaal complex is, en niet eenvoudig op te lossen isPacemakerdraden verwijderen is ook een ingewikkeld klus,maar je hebt toch niet bij elke pmwisseling nieuwe draden gekregen?Volgens mij gaan pm draden veel langer mee dan een pacemaker,maar goed heb nu mijn 2e pm in 13 jaar tijdWaarschijnlijk was dat 42 jaar geleden anders?Groetjes

  0
 • M K avatar
  Hi ,Op dit moment beter gelukkig. Had afgelopen week vier dagen bijna onafgebroken last van ritmestoornissen en toen heb ik meer even de cardioloog gemaild. Ik zit al op maximale medicatie en hij zag geen voordelen van het veranderen van medicatie. Volhouden was het devies. Gelukkig is het daarna minder geworden. Een tweede ablatie zie ik zelf niet echt zitten. Ik ging deze eerste ablatie in met het idee dat ik een hardnekkige flutter had, maar het bleken verschillende ritmestoornissen te zijn op 7 verschillende plekken. Een deel kon aangepakt worden; een deel niet. Mijn probleem is dat ik door 42 jaar pacemakerafhankelijkheid een hart vol met pacemakerleads heb. Als er iets beschadigd raakt moeten er draden verwijderd gaan worden. Iets waar ik echt niet op zit te wachten. En aangezien ik een volledig hartblok heb, zou ik ervoor kunnen kiezen om de pacemaker anders in te laten regelen waardoor de ritmestoornissen kunnen blijven bestaan. Ik weet echt niet waar ik verstandig aan doe als straks blijkt dat ik nog last heb van ritmestoornissen. Maar goed, komt tijd komt raad (hoop ik).

  0
 • H x avatar
  Hoe gaat het inmiddels met je?

  0
 • H x avatar
  Geen aangeboren hartafwijking,wel hardnekkig boezemfibrilleren in het verleden,alle medicatie gehad, ook vele cardioversies,2 "gewone" ablaties en 2 pulmonale venenablaties waarvan de laatste gelukkig geholpen heeft,nu 6 jaar geledenSoms is een 2e ablaties nodigMaar misschien moet je nog even geduld hebben,je hart is natuurlijk door die ablatie ook geprikkeld,misschien kun je extra medicatie krijgen,word je ook wel weer erg moe van,maar van boezemfibrilleren word je ook moeIdd morgen maar even bellen,succes!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy