// Hartritmestoornissen

Boezemfibrileren na het sporten

Vorig jaar verschoot ik mij een hoedje nadat ik na een hardloopsessie van een uur ging uitlopen en opeens mijn hartslag naar 215+ schoot. Ik wist niet wat me overkwam en ik dacht dat ik ter plekke dood neer ging vallen, zo slecht voelde het.

Ik ben daarna gestopt met hardlopen omdat ik het niet meer durfde. Een tijd daarna ben ik weer gegaan en wederom bij het uitlopen ging het mis.

Daarna heb ik een inspanningstest gedaan op aanraden van de dokter. Ook daar gebeurde het precies nadat ik mijn maximale hartslag had gehaald. Toen ging mijn hart naar boven de 230. Ik geloof niet dat ik me ooit zo slecht heb gevoeld in m'n leven.

Later ben ik bij de cardioloog geweest en die vertelde me dus dat het boezemfibrilleren was maar dat het op mijn leeftijd (40) geen ernstige gevolgen zou hebben.

Ik ben alles behalve een fanatieke hardloper maar ik ga met mooi weer vaak een keertje per week hardlopen. Ik heb de laatste weken heel rustig aan gedaan en gister heb ik ietsje meer gas gegeven en meteen was het weer raak. Ik vind het heel vreemd want ik doe al 10 jaar aan hardlopen en nooit last van gehad, maar vorig jaar na een pauze in het hardlopen van een jaar, was het er opeens.

Als ik ga lezen op internet, hoor ik toch heel veel signalen dat boezemfibrilleren niet echt ok is, terwijl mijn cardioloog aangaf dat ik me er totaal niet druk over hoefde te maken en dat het absoluut geen kwaad kan.

Ik wil eigenlijk van meer ervaringsdeskundigen horen dat ik gewoon kan blijven hardlopen en dat ik het fibrilleren na elke sessie dan maar op de koop toe moet nemen omdat het absoluut geen kwaad kan.

Afgezien van deze kwestie, heb ik ook enkele jaren last gehad van hartoverslagen en dan zo'n 15-20 per minuut. Deze zijn in de loop der jaren wel sterk verminderd en die heb ik nog maar enkele per dag.

Ik wil graag sporten maar ik ben wederom bang geworden omdat het fibrilleren zo ontzettend beangstigend is.

Wie heeft er goede raad voor me?Ps. Ik heb de resultaten van de inspanningstest in PDF formaat evt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • Beste G. v.d. L. Als uw hartritmew stoornissen binnen een half uur verdwijnen lijkt het me dat u zich niet al te druk moet maken. Als het langer duurt zou ik toch maar eens een andere cardiioloog raadplegen die gespecialiseerd is in dit type problemen, bijvoorbeeld in het St. Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Zelf heb ik deze problemen zonder inspanning en bij mij gaat het (doorgaans) niet vanzelf over. Over het algemeen is een Elektro Cardioversie, (elektrische defibrillatie) bij mij nodig om weer een normaal leven te kunnen leiden. De maximale duur van boezemfibrilleren was tot nu toe langer dan 3 maanden en ik kan u verzekeren dat dat niet goed is voor de lichamelijke conditie.<br />Sterkte en succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy