// Hartkleppen

hartklopping 1/2 jaar na flutter ablatie

goeden dag

aan het begin van dit jaar ( april / mei ) heb ik een ablatie ondergaan voor een boezemflutter. deze was makkelijk te localiseren daar ik er al jaren mee liep ivm ziekenhuis truama uit het verleden en daardoor uitstel op uitstel.

Na de ablatie gelukkig geen klachten meer gehad tot vorige week mij in eens een overslag en hartklopping opviel ( max 10 sec ) en deze een paniek gevoel te weeg bracht. een paar dagen daarna nog een keer waarbij natuurlijk in rust alle focus op het hart ligt en de stress hoog is.

Ik hou me zelf voor dat dit vaker voorkomt in tijden van hoge druk/stress etc maar maak me onder tussen zorgen en hoop dat de flutter niet terug is ( = stress etc )

 

graag jullie advies


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • n b avatar
    dank voor je bericht,ik had medicatie ( 3 jaar ) voor de flutter en mocht deze een tijdje na de ablatie stoppen ( week of zo).eigenlijk een paar maanden geen last gehad / of het is niet opgevallen !.Ik heb geen idee of dus de medicatie zorg heeft gedragen dat het een stuk onderdrukt is of het is me niet opgevallen of wel de overslagen zijn nu weer gewoon terug.Laatste tijd wel wat drukker gehad en wat meer stress dus zou een trigger kunnen zijn.Daarbij ben ik er ook achter dat mijn bloeddruk nog steeds te hoog is ( 140/150 - 95 / 106)Merk nu ook wel dat ik me focus op de overslagen dus ze nu direct voel en misschien ook wel zo uitlok.hoor graag jullie mening.gr

    0
  • M B avatar
    Hallo,Zelf heb ik twee ablaties gehad en merkte dat ik na beide ablaties meer overslagen begon te voelen. Ik voel ze nu nog steeds.Voor mijn ablaties heb ik jarenlang flecaïnide en metoprolol geslikt zonder dat ik overslagen voelde. Mijn inschatting is dat één of beide van die medicijnen behalve mijn flutter en boezemfibrilleren ook de overslagen hebben onderdrukt.Na de ablaties ben ik met de medicijnen gestopt en merkte ik vaker iets waarvan ik nu maar aem dat het overslagen zijn.Ook nu 9 maanden na mijn tweede ablatie (geen aanvallen meer gehad) merk ik nog steeds iets van overslagen. Soms valt het mij een paar keer per dag op en soms weer drie dagen niet.Zou het kunnen dat ook u met medicijnen bent gestopt waardoor de (onschuldige) overslagen weer meer "kans" krijgen?Met

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy