// Actualiteit

Wandelclub voor hartpatiënten in Zoetermeer

Vandaag ben ik gestart met een wandelclub voor hartpatiënten in Zoetermeer. Na mijn revalidatie 5 jaar geleden, ben ik regelmatiger gaan fitnessen en wandelen.De reguliere wandelclubs waren voor mij vaak een brug te ver. De ene dag kon ik het tempo goed bijhouden, de andere dag ging het minder. Mijn zoon zei “Mam waarom richt je zelf geen wandelclub op voor hartpatiënten?” Dat vond ik eigenlijk wel een goed idee.Op mijn oproep in de regionale krant on een wandelclub voor hartpatiënten op te richten, kreeg ik 5 reacties. We hebben afgesproken, dat het tempo omlaag gaat als het voor iemand te hoog ligt en dat we een adempauze inlassen als iemand dat nodig heeft. Na het wandelen lekker aan de koffie of thee en daarna gaan we weer onze eigen gang.De weergoden waren ons goed gezind. We hebben heerlijk een uur (4,6 km) gewandeld in het zonnetje. Misschien een idee om op te volgen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • C W avatar
  We lopen op dinsdag en zaterdagochtend om 9.45 uur. Wil je meewandelen, stuur dan een mail naar

  0
 • C W avatar
  Dr. ,Ik word vrolijk van uw reactie. Dank u wel!Inmiddels zijn alle Zoetermeerse huisartsen geïnformeerd over mijn initiatief door een oud huisarts uit Zoetermeer, tevens hartpatiënt.De eerste 3 wandelingen hebben we inmiddels achter de rug. Geen lidmaatschap, geen kosten, gewoon lekker wandelen met elkaar en na afloop een half uurtje napraten onder het genot van een kopje koffie.Goed ook om te zien hoe trots een mevrouw op zichzelf was, nadat ze in februari jl een herseninfarct en en hartinfarct heeft gehad en nu in een gematigd tempo 4,5 km mee kon lopen.Ik hoop dat een goed voorbeeld goed doet volgen!

  0
 • L D avatar
  Wat een stimulerend bericht. Ik hoop dat veel andere mensen dit ook zo zien, want ook voor hartpatiënten is gematigde inspanning zeer belangrijk en gunstig. Door uw initiatief help je elkaar en stimuleer je elkaar.Het hoeft allemaal niet heel ingewikkeld in een kostbare sportschool. Dit is eenvoudig, maar des te mooier. Complimenten!

  0

Je moet Inloggen om te reageren